Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Τήνος: Πληροφορίες για αποστολή ΜΑΤ και τελεσίγραφο από τον δήμαρχο ενάντια στις ανεμογεννήτριες!

Τήνος: Πληροφορίες για αποστολή ΜΑΤ και τελεσίγραφο από τον δήμαρχο ενάντια στις ανεμογεννήτριες!

Αναστατωμένη η Τήνος σχετικά με την υπόθεση τοποθέτησης ανεμογεννητριών, θέμα το οποίο έχει ξεσηκώσει τις τοπικές αρχές και γενικότερα την κοινωνία του κυκλαδίτικου νησιού.

Μάλιστα, η Τήνος “βράζει” και από τις πληροφορίες περί αποστολής ομάδας ειδικών δυνάμεων ΜΑΤ, προκειμένου να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση εργασιών κατά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και να επιβάλουν την τάξη εφόσον αυτό χρειαστεί. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και η γενικότερη διαχείριση της όλης κατάστασης απαιτεί ψυχραιμία.

Πάντως, η πληροφορία αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Τήνου, Ιωάννη Σιώτου, ο οποίος έγραψε ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Με αφορμή πληροφορίες περί μετακίνησης Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (Μ.Α.Τ.) για την επιβολή της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών θέλω να ξεκαθαρίσω προς “εχθρούς και φίλους” ότι αυτή θα είναι η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν είναι δυνατόν το 2020 επιχειρηματικά συμφέροντα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος, να αγνοούν τη βούληση του συνόλου της Τηνιακής κοινωνίας και να προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας. Θα ήθελα και σ’ αυτούς να ξεκαθαρίσω ότι πήραν λάθος δρόμο και να τους απευθύνω ύστατη έκκληση να το ξανασκεφθούν.

Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του δημάρχου Τήνου:

πηγές: tinosnow.gr , cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις