Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων τίμησε τον Κωστή Στεφανόπουλο

Το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων τίμησε τον Κωστή Στεφανόπουλο

Το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων τίμησε, στην σημερινή του συνεδρίαση, τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Ειδικότερα, έπειτα από πρόταση της προέδρου του Σώματος, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον εκλιπόντα, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος τόνισε:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε αναμφίβολα σημαντική πολιτική προσωπικότητα, που με συνέπεια υπηρέτησε τον πολιτικό χώρο, στον οποίο στρατεύτηκε από τη νεαρή του ηλικία. Τον διέκρινε η απλότητα και η αντιπαράθεση με τους πολιτικούς και ιδεολογικούς του αντιπάλους ήταν σε βάση θέσεων και απόψεων.

Η γενέτειρά του η Πάτρα, θα τον θυμάται ακόμα και ως διακεκριμένο δικηγόρο», είπε ο κ. Πελετίδης και πρότεινε, το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος, να παρευρεθεί νεκροταφείο, όπου θα γίνει η ταφή.

Στην συνέχεια μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κωστή Στεφανόπουλου, λέγοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όσον αφορά την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική του διαδρομή, θα έλεγα ότι εκτός της εντιμότητάς του και της ευθύτητάς του, πρωτοστάτησε και σε μια μορφή αντιστασιακού αγώνα, ιδρύοντας την επιτροπή νομιμότητας, βάσει της οποίας, δικηγόροι εκπροσωπούσαν δωρεάν, όσους διώκονταν από τη χούντα. Θεωρώ ότι πρέπει να θυμόμαστε τον Κωστή Στεφανόπουλο γιατί πάντα υποστήριζε αρχές και αξίες με εντιμότητα και ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Ήταν από τους πολιτικούς που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα σαν υπόδειγμα, ακριβώς εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών του. Έχουμε ευθύνη να ακολουθήσουμε κι εμείς το δρόμο του και όσα μας άφησε ως παρακαταθήκη, με γνώμονα το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενιών. Προτείνουμε δε, η επιτροπή ονοματοδοσίας του Δήμου, να αφιερώσει ένα δρόμο στην μνήμη του με το όνομά του».

Από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Άξιο πολιτικό τέκνο της πατραϊκής γης, ο Κωστής Στεφανόπουλος, με αξιοθαύμαστη πολιτική πορεία, ανάλογη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, τον οποίον και θαύμαζε. Κορυφαία του γνωρίσματα, ήταν η εντιμότητά του, η ανιδιοτέλειά του και το πολιτικό του ήθος, που τον αποξένωσαν από τον πολιτικό του χώρο, τον έφεραν όμως κοντά στην κοινωνία και τον οδήγησαν στην εκλογή του δύο φορές, στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε