Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Το κίνημα της πετσέτας στη Χαλκιδική: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα σε παραλίες

Το κίνημα της πετσέτας στη Χαλκιδική: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα σε παραλίες

Στη Χαλκιδική έχει φτάσει το κίνημα της πετσέτας και σήμερα Κυριακή (6.8.2023) γίνονται οι πρώτες συγκεντρώσεις σε παραλίες της περιοχής.

Συγκεκριμένα σήμερα είναι προγραμματισμένες δύο κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική, στην Ποτίδαια στον Λεμονή και η άλλη, στο γήπεδο της Νικήτης στις 10:30 το πρωί στο πλαίσιο του κινήματος για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Στην περίπτωση της Χαλκιδικής, εδώ και χρόνια συντελείται σωρεία παραβάσεων στις παραλίες της, από beach bar ή ξενοδοχεία. Η δημιουργία ομάδας στο Facebook «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική» συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας.

 

Το ξέσπασμα κατοίκων και παραθεριστών άρχισε από την Πάρο και τη Νάξο, και στη συνέχεια ο κόσμος άρχισε να οργανώνεται και στη Χαλκιδική, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις