Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Ναύπλιο τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια [pics, video]

Το Ναύπλιο τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια [pics, video]

Εκδηλώσεις μνήμης στο Ναύπλιο για τα 188 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστρια), χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Ακολούθησε μνημόσυνο στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτης της Χώρας και επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Δημαρχος Αμμοχώστου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Μαντζούνης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κέρκυρας, εκπρόσωποι όμορων Δήμων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού Αργολίδας, φορείς, σύλλογοι, σωματεία, μαθητές σχολείων της πόλης του Ναυπλίου και εκπρόσωποι πολιτιστικού συλλόγου από το νησί της Κέρκυρας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής με τα εγκαίνια μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, στις 19:00 το απόγευμα.

πηγή: argolikeseidhseis

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις