Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το πήραν απόφαση οι Θεσσαλονικείς – Έμειναν μέσα, άδειασαν οι δρόμοι (pics)

Το πήραν απόφαση οι Θεσσαλονικείς – Έμειναν μέσα, άδειασαν οι δρόμοι (pics)

Την ίδια ώρα που η Θεσσαλονίκη βαδίζει στην 5η ημέρα από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της επέλασης του Covid19 η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της φαίνεται να έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες της πολιτείας.

Οι εικόνες από τους κεντρικότερους δρόμους της συμπρωτεύουσας αποτυπώνουν το φόβο αλλά και την ανησυχία τον πολιτών, οι οποίοι από ότι φαίνεται ξέχασαν τις παλιές τους συνήθειες και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους μόνο σε αυτές που είναι αναγκαίες. Μέρα με τη μέρα η κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών βαίνει μειούμενη. 

Από νωρίς το πρωί η πλατεία Αριστοτέλους, το λιμάνι αλλά και η οδός Τσιμισκή παρουσιάζουν μικρή κινητικότητα. Λίγοι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, ενώ η κίνηση των οχημάτων κάλλιστα θα μπορούσε συγκριθεί με αυτή που υπάρχει μετά τη βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από ότι φαίνεται και σήμερα οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τα οχήματα τους μόνο για να μεταβούν στις εργασίες τους κι όχι για να κάνουν κάποια βόλτα αναψυχής.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις