Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Τοιχογραφία για τον Ennio Morricone στη Λάρισα ( video)

Τοιχογραφία για τον Ennio Morricone στη Λάρισα ( video)

Τιμούν τον Ennio Morricone στη Λάρισα και έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν μια ακόμη τοιχογραφία για τον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη που έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι.

Η τοιχογραφία φτιάχνεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου με την πρωτοβουλία να ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Γι’ αυτό το νέο εγχείρημα ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

«Σε μια εποχή δυσκολιών λόγω της πανδημίας Covid-19, όπου η καθημερινή ζωή γίνεται άσκηση για επιβίωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι η τέχνη είναι η υψηλότερη μορφή ελπίδας και ότι η επίδρασή της στη κοινωνία είναι σημαίνουσας σημασίας, συνεχίζει το πολιτιστικό του έργο τιμώντας για ακόμα μία φορά την μνήμη του εμβληματικού συνθέτη Ennio Morricone που «έφυγε» πρόσφατα, μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα αφιερωματικής δημόσιας τοιχογραφίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στη Λάρισα με θέμα από την αγαπημένη ταινία του Giuseppe Tornatore Nuovo Cinema Paradiso.

Η δημιουργία της τοιχογραφίας βασίστηκε στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με την ομάδα URBANACT, τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, αφιερώνεται ειδικά στη σύζυγο του Ennio Morricone, Maria Travia Morricone και στον σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore και υλοποιείται απο τον εικαστικό καλλιτέχνη PUPET.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις