Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα: Όταν ο άτυχος μηχανικός μιλούσε για την επικινδυνότητα στις στοές

Τραγωδία στα μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα: Όταν ο άτυχος μηχανικός μιλούσε για την επικινδυνότητα στις στοές

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του 40χρονου που καταπλακώθηκε από βράχο στην κεντρική στοά των μεταλλείων βωξίτη της εταιρείας IMERYS στη Βάριανη Φωκίδας. Όπως έγραψε το newsit.gr, ο άτυχος μηχανικός είχε παντρευτεί πρόσφατα και ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού…

Ο 40χρονος εργαζόταν αρκετά χρόνια στα μεταλλεία βωξίτη της IMERYS στη Φωκίδα ως μεταλλειολόγος – μηχανικός. Είχε συνδέσει τη ζωή του με τη συγκεκριμένη επιχείρηση και το 2020 είχε μιλήσει στην κάμερα του tvstar.gr για την επικινδυνότητα της δουλειάς στις υπόγειες στοές και τον τρόπο εξόρυξης του βωξίτη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι τρεις εργαζόμενοι στα μεταλλεία βωξίτη της περιοχής απεγκλωβίστηκαν, καθώς στάθηκαν πιο τυχεροί από τον 40χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχο στην κεντρική στοά, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο άτυχος μηχανικός είχε πρόσφατα παντρευτεί και με τη σύζυγό του βάφτισαν το παιδί τους…

«Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητά μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, που ανέστειλε τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις