Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στην Αίγινα: Κομματιάστηκε το τουριστικό σκάφος – Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες – Έρευνες για αγνοούμενους [pics,vid]

Κομμάτια από το τουριστικό σκάφος - ΦΩΤΟ newsIT.gr
Κομμάτια από το τουριστικό σκάφος - ΦΩΤΟ newsIT.gr

– Η θάλασσα της Αίγινας έχει γεμίσει με κομμάτια του μοιραίου τουριστικού σκάφους από τη φονική σύγκρουση – Ανατριχιαστικές εικόνες
– Θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι 9 ετών
– “Δεν κατάλαβα τίποτα” φέρεται να είπε ο ένας από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
– Συγκλονιστικές μαρτυρίες: “Το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το τουριστικό σκάφος”
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

“Πέρασε από πάνω του! Λίγα λεπτά μετά είδαμε το καΐκι, κομμένο στη μέση!” λέει μία γυναίκα που είδε με τα μάτια της τις τραγικές στιγμές! Τέσσερις άνθρωποι ξεψύχησαν -ανάμεσά τους και ένα παιδί 9 ετών- και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη φονική σύγκρουση του τουριστικού σκάφους με το ταχύπλοο, που έγινε το μεσημέρι στην Αίγινα.

Από εκείνη τη στιγμή, στο νησί επικρατεί πανικός! Θρήνος για τα θύματα, αγωνία για τους τραυματίες, έρευνες για τους αγνοούμενους και δεκάδες συντρίμια που βγάζουν από τη θάλασσα κάθε τόσο, οι άνθρωποι που κάνουν τις έρευνες. Το τουριστικό σκάφος, όπως βλέπετε στις εικόνες του απεσταλμένου του newsIT.gr Κώστα Στάμου, έχει κομματιαστεί!

ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

“Το χωριό περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός” λέει ο Γιάννης Μούρτζης στο newsIT και στον Κώστα Στάμου, ένας από τους πρώτους που ήρθαν σε επαφή με τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους, τις στιγμές της διάσωσης. Ο ίδιος μάλιστα, ήταν συμμαθητής με τον καπετάνιο του τουριστικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του…

“Χτενίζουν” την περιοχή για αγνοούμενους

Οι τραυματίες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 5 εκ τον οποίον και ένας άνθρωπος που έχει ακρωτηριαστεί. Δυστυχώς όμως, το δράμα έχει και συνέχεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος του νησιού, μέσα στο τουριστικό σκάφος την ώρα που συγκρούστηκε με το ταχύπλοο, ήταν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Εκτός λοιπόν, από τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες που βγήκαν σώοι στη στεριά, υπάρχουν φόβοι και για αγνοούμενους.

Διασώστες ερευνούν για αγνοούμενους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

“Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας” λέει το λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας.

Εικόνα από τις έρευνες για αγνοούμενους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Το χρονικό τη τραγωδίας

Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας. Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, το ταχύπλοο σκάφος, το εμβόλισε με ταχύτητα και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στο τουριστικό, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

ΦΩΤΟ από ert.gr

ΦΩΤΟ από ert.gr

Και παιδάκι ανάμεσα στους νεκρούς

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες.
Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού! Επίσης, νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας το μεσημέρι με τη βοήθεια βατραχανθρώπων από το βυθό.

Ένας από τους τραυματίες μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Εκεί, στο Κέντρο Υγείας, έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

“Δεν κατάλαβα τίποτα” λέει ο χειριστής του ταχύπλοου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινα, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με ανεπίβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που ήταν μέσα στο ταχύπλοο, επιχείρησαν να φύγουν μετά το συμβάν. Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο ταχύπλοο επέβαιναν τρία άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” ένας από τους ανθρώπους του ταχυπλόου,  είπε:

“Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα”.

Ένα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA, aeginaportal, efsyn.gr, ert.gr,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε