Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγωδία στην Κατερίνη: Νεκρό 9χρονο κορίτσι μετά από φωτιά!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ανείπωτη τραγωδία στην Κατερίνη. Ένα 9χρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διαμέρισμα. Η μητέρα του νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Η φωτιά στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μονοκατοικίας στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Κατερίνη ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κοριτσάκι και η μητέρα του ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 11.25, χθες το βράδυ, για τη φωτιά, σπεύδοντας στο σημείο με δύο υδροφόρα οχήματα. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 61, εντόπισαν μάνα και κόρη πεσμένες στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως η Πυροσβεστική κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως τόσο το παιδί όσο και η μητέρα είχαν εισπνεύσει καπνό και είχαν και εξωτερικά εγκαύματα, το κοριτσάκι μάλιστα περισσότερο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυστρίδης, οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης επί δυο ώρες προσπαθούσαν να σώσουν το μικρό κορίτσι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το παιδάκι έφτασε στο νοσοκομείο 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, 10 λεπτά αφού είχε διακομιστεί η μητέρα του, είπε ο διοικητής, σημειώνοντας πως και οι δυο δεν είχαν σφυγμό. Το 9χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στις 02:05 τα ξημερώματα.

Το 9χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08.02.2017) ενώ η μητέρα του παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου της πόλης και η κατάστασή της είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σπίτι και μπήκαν μέσα, βρήκαν τη 45χρονη μητέρα στον καναπέ του σαλονιού χωρίς τις αισθήσεις της και το κοριτσάκι στο δωμάτιό του, επίσης αναίσθητο. Αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από τι προκλήθηκε η φωτιά, υπάρχουν πληροφορίες πως οι πυροσβέστες εντόπισαν στον καναπέ κάτι που έμοιαζε με καμένη γόπα τσιγάρου.

Έρευνα για την τραγωδία διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε