Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρέχουν και δε φτάνουν για να προλάβουν τα έργα του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

“Τρέχει” η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να προλάβει τις προθεσμίες για τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε εξέλιξη στην πόλη και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015, μετά την αρνητική απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου στο αίτημα της ΚΕΔΕ για χορήγηση παράτασης ενός έτους στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Για το θέμα έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Οικονομικών, Γιούλης Ρανέλλα και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώς Γούλα, καθώς επίσης υπηρεσιακών παραγόντων και μηχανικών που επιβλέπουν την πρόοδο των έργων. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε οργασμό εργασιών προκειμένου να ολοκληρώσει τα έργα του ΕΣΠΑ”, ανέφερε η κ. Ρανέλλα, υποστηρίζοντας πως “δεν θα μείνουν μεγάλες εκκρεμότητες και εάν αφήσουμε μικρά υπόλοιπα θα τα καλύψουμε”.

Μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει αγώνας για να ολοκληρωθούν τα έργα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο στην Τριανδρία, εργασίες σε δύο σχολεία, η ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και κάποιες μικρές παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία. Λίγο πιο πίσω φαίνεται πως είναι η επέκταση συστήματος συμπίεσης απορριμμάτων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Φοίνικα και η ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο Αρχιτεκτονικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε