Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρίκαλα: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της κεντρικής πεζογέφυρας! Η εξήγηση για το μπλε της χρώμα (Βίντεο)

Τρίκαλα: Εντυπωσιακή φωταγώγηση της κεντρικής πεζογέφυρας! Η εξήγηση για το μπλε της χρώμα (Βίντεο)

Η γέφυρα φωτίστηκε και κέντρισε τα βλέμματα στα Τρίκαλα. Οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Με το μπλε χρώμα των Ηνωμένων Εθνών φωταγωγήθηκε η Γέφυρα του Δήμου Τρικκαίων με επίκεντρο την επετειακή Ημέρα του Οργανισμού που συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυσή του. Τη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τίτλο «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» συντόνισε στην Ελλάδα το Δίκτυο “SDG 17 Greece” ως ο επίσημος φορέας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας.

Τη φωταγώγηση της Γέφυρας πραγματοποίησαν συμβολικά η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, δίνοντας πρώτοι το σύνθημα στους Δήμους της χώρας για να μεταφέρουν το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών στις τοπικές τους κοινωνίες. Η δράση που έφερε την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Δείτε τα βίντεο του trikalaola.gr

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δημοτικά κτίρια, μνημεία και άλλα αξιοθέατα πανελλαδικά φωτίστηκαν με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες την ίδια επετειακή Ημέρα. Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν οι Δήμοι της χώρας κατόπιν εισήγησης του Δικτύου SDG 17 Greece προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου και ομόφωνα ενέκρινε τη δράση.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις