Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τροιζηνία: Άγνωστες πτυχές πίσω από τη δολοφονία του δικηγόρου – «Έκοψαν το ρεύμα πριν το έγκλημα»

Τροιζηνία: Άγνωστες πτυχές πίσω από τη δολοφονία του δικηγόρου – «Έκοψαν το ρεύμα πριν το έγκλημα»

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τη δολοφονία στην Τροιζηνία με θύμα τον δικηγόρο Λουκά Πιτσιλό. Κατάθεση ψυχής από την κόρη του άτυχου άντρα…

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Απριλίου 2021 ο μάρτυρας περνούσε με το αυτοκίνητό του από τον οικισμό Ψήφτα, μπροστά από το πατρικό σπίτι του 58χρονου Λουκά Πιτσιλού. Παρατήρησε ότι η περιοχή ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι, κάτι που δε συνέβαινε λίγα μέτρα πιο κάτω. Ήταν η ώρα που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι δράστες αιφνιδίασαν τον άτυχο δικηγόρο στο κρεβάτι του και τον δολοφόνησαν.

Για να μην γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους οδηγούς, φαίνεται πως έκοψαν το ρεύμα, το οποίο επανήλθε ένα 24ωρο μετά, όταν εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άνδρα. Τη μαρτυρία αυτή επιβεβαίωσαν και άλλοι κάτοικοι. Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε και η μία από τις δύο κόρες του Λουκά Πιτσιλού, που έδωσε ένα ξεχωριστό μήνυμα στους δράστες, που παραμένουν ασύλληπτοι.

«Την Παρασκευή ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε με τον πατέρα μου. Ήταν όλα εντάξει και φυσιολογικά, δεν είχα προσέξει κάτι περίεργο. Δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη γι’ αυτό που μας βρήκε. Δεν πάει κάπου το μυαλό μας, δεν είχα την παραμικρή υποψία ότι ο πατέρας μας μπορεί να έχει κάποιο μπλέξιμο. Ζητάμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε χαρακτηριστικά η Ελισάβετ.

«Ήταν πολύ κοντά μας και μας έλεγε πολλά πράγματα, αλλά ήταν εσωστρεφής. Θυμάμαι ότι μία – δύο εβδομάδες πριν από αυτό, άκουγα συνέχεια για δολοφονίες που γίνονταν, βέβαια δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και σ’ εμάς», πρόσθεσε. «Παρόλο που οι γονείς μου έχουν χωρίσει, η μητέρα μου το βρίσκει όλο αυτό που έγινε εξαιρετικά άδικο. Τον αγαπούσαμε πάρα πολύ. Χειριζόταν διπλωματικά τις καταστάσεις και ήταν ψύχραιμος. Αυτό που μας βρήκε είναι απίστευτο, εγώ ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο και το μόνο που θέλω είναι να πληρώσουν αυτοί που το έκαναν. Εάν μας ακούν, πρέπει να ξέρουν ότι σκοτώσανε κι εμάς μαζί», κατέληξε εμφανώς ταραγμένη.

Ο μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή και είναι κάτοικος της περιοχής, αναφέρει πως τα σβηστά φώτα τα είδε το Σάββατο γύρω στις 06.00 το πρωί, στο δρόμο που έγινε το άγριο φονικό. «Μετά την Ψήφτα υπήρχε φως. Σαν να ήταν το πρόβλημα μόνο τοπικό. Το θυμάμαι καλά γιατί λόγω της δουλειάς μου περνάω κάθε μέρα από το σημείο. Το παρατήρησαν και άλλοι κάτοικοι γιατί το συζητήσαμε. Απορήσαμε γιατί δεν είχε κακοκαιρία. Ψιλόβροχο έπιασε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης το Σάββατο και ο φωτισμός αποκαταστάθηκε το βράδυ της Κυριακής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν σαν βόμβα όταν μάθαμε για τη δολοφονία του Λουκά. Τον γνώριζα, δεν ήταν άνθρωπος που προκαλούσε», πρόσθεσε. Σχετικά με τους αλλοδαπούς που εργάζονταν σε κοντινό σπίτι, λέει πως το συγκεκριμένο συνεργείο έκανε εργασίες επί μήνες. Θυμάται πως την Κυριακή που μαζεύτηκε κόσμος με την αποκάλυψη του εγκλήματος, αυτοί ήταν εκεί και έκαναν εργασίες στη σκεπή, άρα είχαν ακόμα καλύτερη οπτική επαφή και μπορεί να παρατήρησαν κάτι. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει τέλειο έγκλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις», καταλήγει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις