Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Ανθρώπινο λάθος» λέει ο ΟΑΣΘ – Δεύτερο ατύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Ανθρώπινο λάθος» λέει ο ΟΑΣΘ – Δεύτερο ατύχημα με λεωφορείο

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα ακυβέρνητο λεωφορείο άρχισε να κινείται χωρίς οδηγό με αποτέλεσμα να συγκρουστεί αρχικά με ένα ταξί και στη συνέχεια να πέσει πάνω σε δέντρα και σε πινακίδες της τροχαίας στο αεροδρόμιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη είχε κατέβει από το όχημα για να ελέγξει κάτι στη μηχανή και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είχε βάλει το χειρόφρενο.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) ανέφερε πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Με ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, όπου επιβεβαιώνεται ακόμα πως δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη, περαστικού ή διερχόμενου οδηγού και πως ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς σοβαρά τραύματα.

Και δεύτερο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως σήμερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης.

Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ. Το Ι.Χ. ανετράπη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις