Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τροχαίο στην Κρήτη: «Έφυγε το παιδάκι μας, πονάμε» – Συγκινεί η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα

Τροχαίο στην Κρήτη: «Έφυγε το παιδάκι μας, πονάμε» – Συγκινεί η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα

Ένα αγγελούδι δυο ετών, ο μικρός Νικόλας, είναι το δεύτερο θύμα του σοκαριστικού τροχαίου που σημειώθηκε που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στον ΒΟΑΚ. Ακαριαία το θάνατο σε ακόμη μία σύγκρουση που βύθισε στο πένθος την Κρήτη.

Όλα έγιναν στις 28 Ιανουαρίου το μεσημέρι στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς. Υπό καταρρακτώδη βροχή, ένα μίνι βαν που οδηγούσε 38χρονος, βγήκε ξαφνικά εκτός πορείας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη 59χρονη και στο πίσω κάθισμα του οποίου ήταν ο 2 ετών Νικόλας με τη μητέρα του. Οι εικόνες από το τροχαίο, κόβουν την ανάσα.

«Έφυγε το παιδάκι μας, το μωρό μας. Πονάμε», λέει η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα, που έδινε μεγάλη μάχη 10 μέρες στην εντατική αλλά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (09.02.2024) έσβησε στα χέρια των γιατρών του ΠΑΓΝΗ.

«Χτες βράδυ στις 12.30 μας το είπαν. Πάλευε, πάλευε στην εντατική. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτή η ελπίδα χάθηκε», αναφέρει στο Live News η άλλη γιαγιά του βρέφους.

«Υπεράνθρωπες προσπάθειες να το διατηρήσουμε στη ζωή αλλά δυστυχώς οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν τέτοιες που ήταν μη αναστρέψιμο», είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Το επίσης σοκαριστικό είναι πως ο παππούς του βρέφους ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο και είδε μπροστά στα μάτια του τη θανατηφόρα σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και το εγγόνι του.

«Χάλια είναι πως (να μην είναι). Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε το εγγόνι του», συνέχισε η γιαγιά του παιδιού, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα του βρέφους (και κόρη της) είναι με φάρμακα γιατί δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια. Από το τροχαίο τραυματίστηκε και η μητέρα του παιδιού, στο πόδι και ακόμη δεν έχει συνέλθει, περπατάει με «Π» και ζαλίζεται.

  

«Ήμασταν τόσο αγαπημένη οικογένεια»

Οι Άγιες Παρασκιές έχουν βυθιστεί στο πένθος από τις 28 Ιανουαρίου. Θρηνούν για την απώλεια της 59χρονης Μαρίας, που ήταν πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο και είχε αφιερώσει τη ζωή της στο μεγάλωμα των παιδιών και των εγγόνων της.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Τη λάτρευε όλη η τοπική κοινωνία. Ένας ξεχωριστός άγγελος ήτανε», λέει στο Live News ο Στάθης Αυγουστάκης, θείος του αδικοχαμένου βρέφους και  γιος της 59χρονης.

Πλέον τα δάκρυα είναι μόνο πόνος και οδύνη… Μια οικογένεια από το Ηράκλειο της Κρήτης που ήταν δεμένη και αγαπημένη, βρέθηκε να χάνει γιαγιά και εγγόνι μέσα σε δέκα ημέρες.

«Πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και από την μια πλευρά και από την άλλη. Ο γαμπρός μου και η κόρη μου πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ο γαμπρός μου την λατρεύει την κόρη μου», ανέφερε η άλλη γιαγιά του βρέφους.

Όπως λέει η γιαγιά του βρέφους στο Live News, ο Θεός τους δίνει δύναμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους με την απώλεια του μικρού Νικόλα να υπερβαίνει όλους και όλα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις