Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τσικνοπέμπτη: Vegans και vegetarians τη λένε Τσικ-no-Πέμπτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σουβλάκια από τόφου με λαχανικά, σουτζουκάκια από όσπρια και πίτα με γύρο από σόγια, είναι ορισμένα μόνο από τα “εναλλακτικά” πιάτα της Τσικνοπέμπτης, για τους vegans και vegetarians, που θέλουν κι αυτοί να γιορτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Για τις ανάγκες των χορτοφάγων καταναλωτών, σε ορισμένα καταστήματα της πόλης, οι καταστηματάρχες έχουν διαμορφώσει ειδικά μενού που καλύπτουν τις απαιτήσεις τους, ενώ σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τέσσερα κυρίως πιάτα -σκέτος “πειρασμός” και για τους κρεατοφάγους- περιμένουν τους vegans και τους vegetarians να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.

Η τιμή των κυρίως πιάτων είναι προσιτή (το ακριβότερο δεν ξεπερνά τα 7,5 ευρώ), λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παύλος Κατικαρίδης, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του καταστήματος και προσθέτει πως ο μέσος όρος που θα ξοδέψει κάθε άτομο δεν ξεπερνά – όπως άλλωστε και τις υπόλοιπες ημέρες – τα 14 με 15 ευρώ.

Τα φαγητά του εστιατορίου, που εδώ και 2,5 χρόνια έχει κάνει την “εμφάνισή” του στο κέντρο της πόλης, προσελκύουν και καταναλωτές που δεν είναι χορτοφάγοι, λέει ο κ. Κατικαρίδης. “Έρχονται και άτομα που τρώνε κρέας, για να δοκιμάσουν κάτι εναλλακτικό, να φάνε κάτι διαφορετικό”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν τελικά το γεγονός ότι το εστιατόριο “στοχεύει” κυρίως σε μία ομάδα καταναλωτών, περιορίζει τα έσοδα και άρα και την ανάπτυξη του καταστήματος, απαντά αρνητικά, λέγοντας πως το κατάστημα καταγράφει σταθερή ανάπτυξη.

Βέβαια, από τον γαστριμαργικό “παράδεισο” της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα φαλάφελ, το δημοφιλές ανατολίτικο φαγητό, του οποίου η γεύση του μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς… ουρανίσκους. Τα φαλάφελ, κεφτέδες από όσπρια και λαχανικά, είναι μία από τις πιο δελεαστικές προτιμήσεις χορτοφάγων και μη στη Θεσσαλονίκη. Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με όσα τονίζουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων, ότι όσοι δοκιμάσουν φαλάφελ, δεν πρόκειται να το μετανιώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε