Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τζιτζικώστας: Πρόσφερε χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και γάντια στο “Θεαγένειο” (video)

Τζιτζικώστας: Πρόσφερε χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και γάντια στο “Θεαγένειο” (video)

Υγειονομικό υλικό προσέφερε o Απόστολος Τζιτζικώστας εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο “Θεαγένειο” στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά διανεμήθηκαν 30.000 γάντια, 8.000 μάσκες, 1.200 αντισηπτικά, 72 κρεμοσάπουνα και 50 στολές μιας χρήσης, προκειμένου να θωρακιστεί το προσωπικό έναντι του κορονοϊού.

Ο  περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοικήτρια του “Θεαγένειου” Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή και με το προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας στην περίθαλψη των ασθενών τους, που κατεξοχήν αποτελούν ευπαθή ομάδα.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε το έργο σας που είναι πραγματικά σημαντικό”, τους είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ευχαριστώντας τους για το έργο που επιτελούν:

“Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλαμε να στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε το έργο που κάνετε, που βρίσκεστε από την αρχή στην πρώτη γραμμή”, είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι το υγειονομικό υλικό προσφέρεται για να προστατευτεί το προσωπικό, αλλά και οι πολίτες, που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του νοσοκομείου ανέφερε ότι εξαιτίας του κορονοϊού έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ιδρύματος με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και αυστηρά μέτρα προστασίας.

“Το σύστημα υγείας παρ’ όλες τις αδυναμίες του είναι ισχυρό κι αυτό οφείλεται στο προσωπικό του που είναι πραγματικά αξιόμαχο”, ανέφερε η διοικήτρια και τόνισε ότι ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει παρεισφρήσει στο νοσοκομείο περιστατικό, το οποίο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. 

πηγή: GRtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις