Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζώρτζης Μονογυιός: Μνημόσυνο στην Μύκονο δυο χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari

Τζώρτζης Μονογυιός: Μνημόσυνο στην Μύκονο δυο χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari

Πέρασαν δυο χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα. Ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε με την Ferrari που οδηγούσε. Στενοί συγγενείς έκαναν μνημόσυνο στη Μύκονο…

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον τραγικό θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιού σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν Γενάρης του 2022 όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας στην παραλιακή, στο ύψος της Βούλας, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε ακαριαία ενώ η σύζυγός του, Αθηνά, που ήταν συνεπιβάτης στη μοιραία Ferrari σώθηκε από θαύμα.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Μύκονο. Εκεί ήταν για να τιμήσουν την μνήμη του η σύζυγός του, οι γονείς του, η αδελφή του και βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πολύ αγαπητός στην Μύκονο και η απώλειά του γέμισε με θλίψη όλο το νησί. Μετά την τελετή, συγκινημένη και φορτισμένη συναισθηματικά η Κατερίνα Μονογυιού έκανε δηλώσεις στο Mykonos Live TV και τον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (13.01.2022) όταν ο 45χρνος Τζώρτζης Μονογυιός μαζί με τη γυναίκα του, Αθηνά και δυο φίλους του, πήγε σε αντιπροσωπεία στη Βούλα για να παραλάβει την κόκκινη Ferrari του. Μάλιστα, ο ένας από τους δυο φίλους του άτυχου επιχειρηματία ακολουθούσε τη Ferrari, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας Porsche, ιδιοκτησίας επίσης του Τζώρτζη Μονογυιού.

Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί πως μερικά λεπτά αφού ο επιχειρηματίας παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο, θα σκοτωνόταν μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, όταν η Ferrari βγήκε από το δρόμο και κατέληξε στην προστατευτική νησίδα. Από την πρόσκρουση, το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Αποκαλυπτική για τα όσα συνέβησαν είναι η κατάθεση ενός από τους δυο φίλους του Τζώρτζη Μονογυιού, που μαζί του παρέλαβαν τη Ferrari. «Περί ώρα 20:15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθήνα. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να το παρκάρει», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φίλος του θύματος στην κατάθεσή του. 

Αυτήκοος μάρτυρας περιέγραψε το σοκαριστικό τροχαίο μιλώντας στο Mega. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, που βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε καπνό κι αμέσως κατάλαβε πως κάτι άλλο είχε συμβεί, ο καπνός δεν ήταν από τζάκι.

  

«Βγήκα και αντίκρυσα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε με έναν οδηγό ταξί, που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα. «Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε γιατί… Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως μετά το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Έμαθα ότι ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις