Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζουμέρκα: Η άγνωστη ζωή του σκιέρ που σκοτώθηκε – «Πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα»

Τζουμέρκα: Η άγνωστη ζωή του σκιέρ που σκοτώθηκε – «Πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα»

O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος σκοτώθηκε σε δυστύχημα στα Τζουμέρκα πριν κλείσει τα 22 χρόνια της ζωής του. Τι είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του…

Τα Τζουμέρκα που λάτρευε έμελλε να γίνουν παγίδα θανάτου για τον ίδιο, με την τραγική είδηση να σκορπά από χθες συγκίνηση και θλίψη. Ο άτυχος σκιέρ εντοπίστηκε από τον ίδιο του, τον πατέρα βαρύτατα τραυματισμένος και λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή, σε νοσοκομείο στα Γιάννενα.

Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε. Ο άτυχος νεαρός είχε εγκλωβιστεί, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του. Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων.

Ο νεαρός εντοπίστηκε τελικά σε δύσβατη χαράδρα, από τον πατέρα του και άλλους δύο διασώστες. Έκτοτε στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με το ελικόπτερο, μάλιστα, να μην μπορεί να φτάσει στο σημείο την πρώτη φορά που πέταξε. Στα Ιωάννινα έφτασε με ελικόπτερο και οι γιατροί της μονάδας που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα εως τις 19:30, να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο θάνατός του, σκόρπισε θλίψη σε φίλους, συγγενείς και αθλητές που μοιράζονταν για το σκι, την ίδια αγάπη με εκείνον.

O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας, η μητέρα του Μαρίνα είναι ορειβάτης, ενώ και οι δυο τους ήταν διοργανωτές αγώνων. Μάλιστα, ο πατέρας του Θεοφάνη Ερμή είναι αυτός που φαίνεται να τον βρήκε.

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αδικοχαμένος αθλητής είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου.

Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ermis Theocharopoulos (@ermis_theo)

Πατέρας του 21χρονου Ερμή είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος, πρώην πρωταθλητής και νυν εκπαιδευτής στο ορειβατικό σκι. Για 15 χρόνια (1993 – 2007) ήταν πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά, πλέον, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, οδηγός βουνού εκπαιδευτής ορεινών σχολών (Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Τζουμέρκων – TAC).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ermis Theocharopoulos (@ermis_theo)

Ο νεκρός σκιερ είχε γεννηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου το 2000. Το παρατσούκλι του ήταν «Ερμίδης», λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του και άκουγε ραπ και ροκ.

Πάντα χαμογελαστός και φιλικός, ο Ερμής χαρακτηριζόταν από το μεγάλο πάθος του για όλα όσα αγαπούσε και την επιμονή του. Είχε μπει μάλιστα σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης στην αγωνιστική αναρρίχηση και είχε στόχο να προχωρήσει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις