Site icon NewsIT

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οι νέες εικόνες που προκαλούν συγκίνηση στους γονείς του – Σαν σήμερα η εξαφάνιση του φοιτητή [pics]

06.02.2019 | 11:08

Ήταν Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα, Βαγγέλης Γιακουμάκης, έφυγε από τη σχολή και τα ίχνη του αγνοούνταν επί 37 μέρες. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών αλλά και του απλού κόσμου στα Ιωάννινα υπήρξε τεράστια...

Η οικογένειά του βιώνοντας το δικό της “Γολγοθά “κάθε μέρα ήλπιζε σε κάποιο καλό νέο, που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ. Ακολούθησε καταιγισμός πληροφοριών που ήθελαν τον άτυχο νέο να έχει πέσει θύμα bullying από μερίδα συμφοιτητών του από την Κρήτη στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Ένα μήνα περίπου μετά, το Κυριακάτικο πρωινό της 15ης Μαρτίου, το άψυχο σώμα του εντοπίζεται τυχαία από ζευγάρι σε ένα χωράφι σε κοντινή απόσταση από τη Γαλακτοκομική Σχολή και τη λίμνη Παμβώτιδα. Η αυλαία στην υπόθεση εξαφάνισης που συγκλόνισε το πανελλήνιο είχε πέσει, με την τελευταία πράξη του δράματος να γράφεται λίγες μέρες μετά στο χωριό του, το Σελλί Ρεθύμνου, με τραγικούς πρωταγωνιστές τους γονείς και τα αδέλφια του.

Σήμερα στο σημείο όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, οι φωτογραφίες του χαμογελαστού παλικαριού εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε ένα περιφραγμένο πλέον χώρο που θα θυμίζει για πάντα την τραγική του ιστορία.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Δεν τον ξέχασαν 4 χρόνια μετά

Μεθαύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα βρεθεί στα Ιωάννινα για να παραβρεθεί στη δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τη δίκη των 9 Κρητικών που θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στο κατηγορητήριο καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του νεαρού σπουδαστή τόσο εντός της Σχολής όπου φοιτούσε όσο και εκτός αυτής. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και δικογραφία ποινικής δίωξης που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εις βάρος άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στοιχεία που σοκάρουν στο κατηγορητήριο

Χαρακτηριστικά είναι κάποια από τα περιστατικά που περιγράφονται παρακάτω: Μετά τα µεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδροµο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούµενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουµάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασµα το οποίο πέρασε στον λαιµό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω, τον µετέφερε σε δωµάτιο και µαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορουµένους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναµη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωµατίου.

Σε άλλο σκηνικό, ο ίδιος κατηγορούµενος, µε τη συνδροµή άλλων τριών συγκατηγορουµένων του, αφού έπιασε µε τη βία τον 20χρονο, «βάζοντάς τον έτσι στο δωµάτιό του, τον έδεσε στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Τον Νοέµβριο του 2014, δύο από τους κατηγορουµένους φέρονται ότι τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουµάκη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ τον µήνα Ιανουάριο του ίδιου έτους, τέσσερις συγκατηγορούµενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώµα, προξενώντας έτσι σε αυτόν µώλωπες και παροδική ασφυξία. Εξι από τους κατηγορουµένους, ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, τον ωθούσαν βίαια και «τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και το πρόσωπό του».

Πηγή: epirus-tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version