Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βενιζέλειο νοσοκομείο: Πορεία εργαζομένων μετά την καρατόμηση της διοίκησης με εντολή Χρυσοχοϊδη

Βενιζέλειο νοσοκομείο: Πορεία εργαζομένων μετά την καρατόμηση της διοίκησης με εντολή Χρυσοχοϊδη

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο παραμένει στο επίκεντρο, με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία…

Αντιδρώντας στα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Υγείας και κυρίως στην “τραγική κατάσταση, που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου”, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, υγειονομικοί και εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου, βγήκαν στους δρόμους για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Φανή Καλαθάκη ο Πρόεδρος Γιατρών ΕΣΥ, Νομού Ηρακλείου, κ Αλέξανδρος Καφετζάκης, “Παρά υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, οι πολίτες ζητούν διαβεβαιώσεις για ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Κρήτης που οδεύει προς κατάρρευση”.

Στόχος των διοργανωτών είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη στήριξης του Βενιζελείου και γενικότερα των δημόσιων δομών υγείας στο νησί που “δοκιμάζονται” από την υποστελέχωση. Στα αιτήματα των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται: Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες ουσιαστικής λειτουργίας του Βενιζελείου ως νοσοκομείου. Να μη γίνει καμία συγχώνευση- κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων. Να αυξηθούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ σε ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Διαπιστώνοντας διά ζώσης προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοϊδης, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα έπαυσε από τα καθήκοντά της τη διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο νοσοκομείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσηλευτικού ιδρύματος με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο δυναμικό του Νοσοκομείου αναμένεται να ενταχθούν ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις