Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ημαθία: Επιχείρηση για ύποπτο αντικείμενο στο τροχόσπιτο Γερμανών

ΦΩΤΟ από alexandreia-gidas
ΦΩΤΟ από alexandreia-gidas

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εντόπισε ιδιοκτήτης αυτοκινούμενο τροχόσπιτου στο κάτω μέρος του οχήματός του, κι ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΑΕ) Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον συγκεκριμένο σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο -σύμφωνα με όσα μετέφερε στην Αστυνομία- έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή. 

Μέχρι αργά το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, ώστε στη συνέχεια αυτό να εξεταστεί και να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται. Σύμφωνα με το dailythess, αυτό που είχε τοποθετηθεί στο όχημα ήταν εμπρηστικός μηχανισμός…

Όπως κατέθεσε το ζευγάρι των Γερμανών, βρίσκονται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές με το τροχόσπιτο. Το προηγούμενο διάστημα το πέρασαν στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και τώρα ήταν καθ’ οδόν για την Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν τη νύχτα στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου στάθμευσαν το όχημα, ενώ το πρωί επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dailythess

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε