Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Βέροια: Τι υποστηρίζει η μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το βρέφος της

Βέροια: Τι υποστηρίζει η μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το βρέφος της

Η φερόμενη ως βρεφοκτόνος στη Βέροια κρατείται από αστυνομικούς. Το βρέφος ξεψύχησε στο Μακροχώρι Ημαθίας, μετά από άγρια επίθεση που δέχτηκε…

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος ξεψύχησε και το Μακροχώρι Ημαθίας έξω από τη Βέροια παραμένει ανάστατο. Για το έγκλημα έχει συλληφθεί η μητέρα του μόλις 6 μηνών μωρού, που παραμένει σε σύγχυση. Δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τα όσα κατηγορείται πως έκανε. Στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας ξετυλίγουν για δεύτερη μέρα το κουβάρι των δραματικών γεγονότων και προσπαθούν να ρίξουν φως την αθέατη όψη στη ζωή της 37χρονης.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου του 2024, ο παππούς και η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στη Βέροια, κρατώντας στην αγκαλιά τους το αγοράκι, έφθασαν στο νοσοκομείο της πόλης, αφού πρώτα είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, το μετέφεραν τελικά οι ίδιοι νεκρό στο νοσοκομείο.

Το βρέφος, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, έφερε πολλαπλά τραύματα. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Σημειώνεται ότι η 37χρονη μητέρα του μωρού έχει προσαχθεί στην αστυνομία, όπου και κρατείται. Μάλιστα, η φερόμενη ως βρεφοκτόνος έχει άλλα δύο παιδιά, τα οποία φαίνεται πως ήταν μάρτυρες της απίστευτης τραγωδίας. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο παππούς και η γιαγιά όρμηξαν πάνω της πανικόβλητοι, φωνάζοντας «τι έκανες;», με τη μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από εδώ».

Η 37χρονη φέρεται να είχε νοσηλευτεί με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα στο παρελθόν, ενώ δεν είχε επαφές με τον πατέρα του έξι μηνών βρέφους. To Live News βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου συνέβη η τραγωδία όπου το βρέφος φαίνεται να στραγγαλίστηκε. Σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν το μωρό, υπήρχαν πάνω του αίματα, αλλά δεν ανήκαν στο ίδιο.

Η μητέρα φέρεται να χτύπησε το βρέφος μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της. Τα δύο παιδιά έφυγαν από το διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι της αδερφής της 37χρονης, καλώντας σε βοήθεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σπίτι οι παππούδες του μωρού. Το βρέφος απομακρύνθηκε από τα χέρια της 37χρονης με τη βοήθεια ενός γείτονα.

«Η κοπέλα είχε τα δικά της προβλήματα»

Ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Mακροχωρίου της Ημαθίας, Βαλάντης Αθανασιάδης, μίλησε στο Mega για την ανείπωτη τραγωδία. «Ήταν μία ήσυχη και καλή οικογένεια. Η κοπέλα είχε τα δικά της προβλήματα. Δυστυχώς, έκανε αυτό που έκανε κι έγινε αυτό που έγινε. Απ’ όσο γνωρίζω, την παρακολουθούσε γιατρός την κοπέλα. Είχε επιλόχειο κατάθλιψη από το δεύτερο παιδί».

Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Μακροχώρι, ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη τραγωδία που έζησε στο παρελθόν η περιοχή, αυτή του φριχτού τροχαίου με θύματα 21 μαθητές στην κοιλάδα των Τεμπών, με την οποία συνδεόταν και η 37χρονη παιδοκτόνος.

Όπως έγινε γνωστό, η 37χρονη ήταν συμμαθήτρια με τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, όταν το πούλμαν που επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε ξυλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη, που φοιτούσε στην Α’ Λυκείου, δεν επιβιβάστηκε τότε στο λεωφορείο για την εκδρομή έπειτα από απόφαση των γονιών της. Ωστόσο, είδε 21 συμμαθητές και φίλους της να χάνουν άδικα τη ζωή τους στο βωμό της ασφάλτου, επιστρέφοντας από την Αθήνα στο Μακροχώρι, τραύμα που τάραξε την ψυχική της υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι από εκείνη τη μοιραία εκδρομή η τοπική κοινωνία μετρά μια ακόμα απώλεια, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας 35χρονος που είχε διασωθεί από το πολύνεκρο τροχαίο είχε βάλει τέλος στη ζωή του με καραμπίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τρομακτικό δυστύχημα και τον θάνατο των 21 συμμαθητών του.

Σημειώνεται ότι η 37χρονη εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί συνάδελφοί της ήταν γνώστες των ψυχιατρικών θεμάτων που αντιμετώπιζε, καθώς η ίδια είχε εκμυστηρευτεί ότι η τραγωδία των Τεμπών την είχε σημαδέψει. Τον τελευταίο χρόνο είχε άδεια κύησης και τοκετού από το νοσοκομείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις