Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βιασμός 11χρονης στην Κατερίνη: «Ο 30χρονος παρέσυρε το παιδί από την πλατεία στο σπίτι του – Όταν βρέθηκε είχε βλέμμα παγωμένο» λέει η μητέρα

Βιασμός 11χρονης στην Κατερίνη: «Ο 30χρονος παρέσυρε το παιδί από την πλατεία στο σπίτι του – Όταν βρέθηκε είχε βλέμμα παγωμένο» λέει η μητέρα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν ύστερα από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου άνδρα από το Ιράκ που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονου κοριτσιού από την Κατερίνη.

Η μητέρα του 11χρονου κοριτσιού περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν το βράδυ της 9ης Αυγούστου σε κεντρική πλατεία της Κατερίνης και συγκλονίζει:

«Για πρώτη φορά μια φίλη μου είπε να πάρει την κόρη μου και να βγουν μια βόλτα στην πλατεία με το δικό της παιδί. Κάποια στιγμή έντρομη με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε πως έχασε το παιδί μου.

Άρον άρον έτρεξα και ενημέρωσα την αστυνομία που για καλή μας τύχη ήταν κοντά και σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκαν το παιδί σε πεζόδρομο κοντά στην πλατεία μαζί με τον 30χρονο. Και μάλιστα δεν το επέστρεφε πίσω στο σημείο από όπου την πήρε. Πήγαιναν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αμέσως το παιδί μου είπε στους αστυνομικούς πως αυτός ο άνθρωπος την πείραξε.

Δυστυχώς μετά διαπιστώθηκε ότι όντως αυτός είχε κάνει κακό στο παιδί μου. Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού μου, στην αρχή της έδειξε κάποιες φωτογραφίες στο κινητό του, φωτογραφίες διακοπών και τέτοια, και της μιλούσε πολύ όμορφα. Το παιδί μου είπε πως όταν άρχισαν να περπατάνε και μετά αισθάνθηκε πως χάθηκε. Και την παρέσυρε στο σπίτι του όπου έκανε αυτό που ήθελε να κάνει. Όταν το παιδί μου βρέθηκε ήταν σαν χαμένο. Είχε ένα βλέμμα παγωμένο. Αισθάνθηκε τρομαγμένο, φοβισμένο.

Και το παιδί έλεγε ότι ήθελε να πάει στο σπίτι του, όμως αυτός δεν το επέστρεφε. Της κέρασε και παγωτό. Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να είχε στο μυαλό του για να μην το αφήνει να φύγει; Τώρα είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν παύει να το σκέφτεται και να το συζητάει το κορίτσι μου. Φοβάται όταν βλέπει μετανάστες και πιστεύει ότι θα την πειράξουν. Δεν φεύγουν αυτά τα πράγματα από το μυαλό ενός μικρού παιδιού παρόλο που προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε πολύ ως οικογένεια.

Δεν εμπιστεύεται εύκολα ανθρώπους. Είναι πολύ καλό που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Δεν είναι δυνατόν να πείραξε μόνο το δικό μου παιδί. Είμαι πεπεισμένη ότι έχει κάνει κακό και σε άλλα παιδιά. Όπως και η Πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε τέτοια παιδιά θύματα και να στέκεται στο πλευρό τους με όποιον τρόπο μπορεί, όμως πολλές φορές βλέπεις έναν τοίχο».

Σε βάρος του 30χρονου ασκήθηκε δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και είναι προσωρινά κρατούμενος. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του κατηγορούμενου.


Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις