Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βιασμός 19χρονου στην Κρήτη: Η ώρα της απόφασης για το μαρτύριο του Γιάννη σε περιοχή των Χανίων

Βιασμός 19χρονου στην Κρήτη: Η ώρα της απόφασης για το μαρτύριο του Γιάννη σε περιοχή των Χανίων

O βιασμός του 19χρονου «πάγωσε» την Κρήτη και συντάραξε ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς που κλήθηκαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Η δίκη ολοκληρώνεται και πλέον ανακοινώνεται η απόφαση…

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Κακουργιοδικείου Ρεθύμνου σχετικά με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της κακοποίησης και βιασμού επί σειρά ετών του 19χρονου Γιάννη, από το χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Χθες, ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 67χρονου πατέρα του νεαρού μόνο για την πρόκληση σωματικού πόνου και την παραμέλησή του και την αθώωση του για την κατηγορία της συνέργειας σε βιασμό. Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 68χρονου φίλου του πατέρα του παιδιού για τον έναν από τους 20 συνολικά βιασμούς που φέρεται να διέπραξε.

Τέλος, ζήτησε την αθώωση των δύο ιερέων, 72 και 44 ετών, και του 42χρονου αδερφού του ενός από αυτούς, για την κατηγορία των δύο ομαδικών βιασμών.

Στην αγόρευσή τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης, επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι ο 20χρονος είναι φαντασιόπληκτος. Αντίθετα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υπογράμμισε ότι το παιδί είπε την αλήθεια, κάτι που πιστοποιείται και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις