Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την υπόθεση

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την υπόθεση

Συγκλονισμένη είναι η χώρα με την υπόθεση βιασμού μιας 24χρονης κοπέλας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα όπου έγινε η σοκαριστική καταγγελία. 

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρίσκεται – σύμφωνα με το OPEN – ήδη στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, εκεί όπου έγινε η καταγγελία από την 24χρονη κοπέλα για τον ομαδικό βιασμό της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης – όπως μετέδωσε το OPEN – αναμένεται να απευθύνει σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση της 24χρονης θα διαλευκανθεί πλήρως και ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό. Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα τιμήσει τους αστυνομικούς που πριν από λίγο καιρό έσωσαν μια γυναίκα από τα χέρια του συντρόφου της. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 24χρονης από την Θεσσαλονίκη, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της, είναι ραγδαίες. Η κοπέλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον δύο πρόσωπα που πήραν μέρος στην κακοποίησή της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών.

Η 24χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές. Η κοπέλα προσπαθεί να ανασύρει από τη μνήμη της στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Η 24χρονη έδωσε δείγμα ούρων, προκειμένου να ερευνηθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί διωξη για βαρύτερη κατηγορία. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν πολύ σύντομα να υπάρξουν και συλλήψεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη.  «Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (18.01.2022) στο MEGA.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις