Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βιασμός σε πάρτι ενηλικίωσης συμμαθητών στον Βόλο: Ένοχος ο 18χρονος κατηγορούμενος

Βιασμός σε πάρτι ενηλικίωσης συμμαθητών στον Βόλο: Ένοχος ο 18χρονος κατηγορούμενος

Ο βιασμός σε πάρτι καταγγέλθηκε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο Βόλος παρακολουθεί την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης…

Ο Βόλος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Ο βιασμός που κατήγγειλε η 18χρονη, είχε οδηγήσει στη σύλληψη του πρώην φίλου της, που βρέθηκε κατηγορούμενος. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος υποστήριζε πως υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Οι δυο τους όπως έλεγε ήταν σε σχέση τη νύχτα που έγινε το πάρτι ενηλικίωσης, σε σπίτι φίλου τους. Η κοπέλα είχε καταγγείλει πως παγιδεύτηκε και βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο του πάνω ορόφου, στο σπίτι που γινόταν το πάρτι. Είχε περιγράψει τα όσα έζησε σε φίλες και αργότερα σε αστυνομικούς, που κίνησαν τις διαδικασίες.

Η αυλαία της δίκης έπεσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου. Ο 21χρονος σήμερα κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό της πρώην φίλης του, στο Κακουργιοδικείο Λάρισας. Αντιμετώπιζε την κατηγορία του βιασμού της συνομήλικης πρώην φίλης του, κατά τη διάρκεια πάρτι ενηλικίωσης που έγινε στο σπίτι κοινού φίλου των δύο παιδιών, που όταν τελέστηκε το αδίκημα ήταν 18 χρόνων.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Χθες το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων χωρίς αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ο 21χρονος άσκησε το δικαίωμα έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών. Ανέφερε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση το γεγονός της συνουσίας είναι “αδιαμφισβήτητο” προσθέτοντας πως για την άσκηση βίας δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία όπως μια ιατροδικαστική εξέταση που να τεκμηριώνει σωματικές κακώσεις.

«Ως προς το κρίσιμο σημείο, αυτό της συναίνεσης, δεν μπορώ με βεβαιότητα στη συνείδηση μου να πω ότι υπήρξε ρητή εκφορά σαφούς και αντιληπτής υπό τις περιστάσεις έλλειψη της συναίνεσης για τις πράξεις αυτές» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου κατά πλειοψηφία, 5-2, μειοψηφούντων δύο ενόρκων.

Στην ακροαματική διαδικασία που είχε προηγηθεί ο κατηγορούμενος επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει εξαρχής, πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας και πως ο ίδιος δεν προέβη στην πράξη του βιασμού, όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο.

Η καταγγελία της κοπέλας για βιασμό

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κοπέλα θέλησε να αλλάξει ρούχα και επειδή ο πρώην φίλος της είχε το κλειδί του δωματίου ανέβηκαν μαζί στον πάνω όροφο του σπιτιού που γινόταν το πάρτι. Η μηνύτρια είπε πως η πόρτα κλειδώθηκε εν αγνοία της και πως ο πρώην φίλος της την έπιασε από τα χέρια, της έκλεισε το στόμα και τη βίασε, πιάνοντάς την από τα μαλλιά για να την ακινητοποιήσει.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν όταν ο δράστης φέρεται να ολοκλήρωσε την πράξη του, τηλεφώνησε από το τηλέφωνο της κοπέλας στον 18χρονο φίλο του, ιδιοκτήτη του σπιτιού και του ζήτησε να ξεκλειδώσει το δωμάτιο, όπως και έγινε.

Η κοπέλα διηγήθηκε στις φίλες της τι συνέβη και λίγες ώρες αργότερα διάβαινε την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 18χρονο πρώην φίλο της. Κατήγγειλε επίσης για συνέργεια σε βιασμό τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου έγινε το πάρτι, ο οποίος ωστόσο με βούλευμα έχει απαλλαγεί των κατηγοριών που αντιμετώπιζε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις