Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινέτα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Αγώνας για τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Δεκάδες τα σπίτια που κάηκαν [pics, video]

Κινέτα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Αγώνας για τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Δεκάδες τα σπίτια που κάηκαν [pics, video]

Δάκρυα στην Κινέτα με τις εικόνες να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει ολοκληρωθεί…

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις πρωί, διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Κινέτα, που μετράει τις πληγές της μετά τη χθεσινή καταστροφή. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 150 άνδρες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μεγάρων, έχουν καεί σπίτια, ένα ξενοδοχείο και πολλά αυτοκίνητα. Οι καταστροφές στην Άνω Κινέτα είναι τεράστιες σύμφωνα με την ίδια.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη. Πολύ γρήγορα έφτασε σε κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν. Οι περιουσίες τους έγιναν στάχτη μέσα σε λίγες ώρες.

Ο φωτογραφικός φακός δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, με τον τραγικό απολογισμό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για κόλαση και φρίκη.

Εικόνες καταστροφής στην Κινέτα

Διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή που έπληξε η πυρκαγιά στην Κινέτα. Η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί ήταν αδύνατη λόγω της φωτιάς.

Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις