Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βίντεο από το όρος Δίρφυς στην Εύβοια με τη στιγμή που ελικόπτερο σηκώνει την τραυματισμένη γυναίκα

Βίντεο από το όρος Δίρφυς στην Εύβοια με τη στιγμή που ελικόπτερο σηκώνει την τραυματισμένη γυναίκα

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας στο όρος Δίρφυς στην Εύβοια, ολοκληρώθηκε το απόγευμα, όταν έφτασε στην περιοχή ελικόπτερο

Βίντεο δείχνει το τέλος της επιχείρησης που στήθηκε στο όρος Δίρφυς στην Εύβοια, για τη διάσωση και μεταφορά μιας τραυματισμένης γυναίκας σε νοσοκομείο. Η 55χρονη είχε χτυπήσει στο κεφάλι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και άτομα από την παρέα της, ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό της γυναίκας που δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Στην περιοχή άρχισαν να προσεγγίζουν δυνάμεις της Π.Υ. Χαλκίδας, ενώ εκλήθη και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με την Ορειβατική της Ομάδα. Για τη μεταφορά της δόθηκε εντολή σε ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος να πλησιάσει για να την παραλάβει με ασφάλεια.

Αυτό όπως βλέπουμε στα βίντεο του evima.gr και του eviaonline.gr, έγινε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα. Έδεσαν τη γυναίκα και την σήκωσαν στο ελικόπτερο. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 

Το όρος Δίρφυς, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό σχεδόν όλο το χρόνο και γκρουπ από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεβαίνουν στις κορυφές του ή διασχίζουν τα μονοπάτια του που ειδικά στα ανατολικά παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, υπήρξε και πάλι συναγερμός για τραυματισμό ενός ορειβάτη στο ψηλότερο βουνό της Εύβοιας και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις