Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βίντεο δείχνει την αποστολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κίναρο

Βίντεο δείχνει την αποστολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κίναρο

Βίντεο των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνει την αποστολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κίναρο προκειμένου να εφοδιαστεί με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης η κυρα – Ρηνιώ.

Η μοναδική κάτοικος του ακριτικού νησιού, η κυρά – Ρηνιώ Κατσοτούρχη έλαβε το Σάββατο (4.1.2020) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το σχετικό βίντεο ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Click4more: “Μου κόπηκε το αίμα γιατί δεν είχα επαφή με τον έξω κόσμο”, λέει η κυρά Ρηνιώ στο newsit.gr

Επιπλέον, οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που προσγειώθηκαν στο μικρό νησί και συνάντησαν την κυρά – Ρηνιώ, επιχείρησαν να αποκαταστήσουν και την βλάβη στην ηλεκτροδότηση στο σπίτι της.

Δείτε το βίντεο:

Επιχείρηση διανομής τροφίμων και αποκατάστασης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίναρο, όπου μοναδική κάτοικος είναι η κυρία Ρηνιώ που έχει πάντα υψωμένη σπίτι της την ελληνική σημαία.Χθες, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020.

Gepostet von Nikos Panagiotopoulos am Samstag, 4. Januar 2020

Η κακοκαιρία τις ημέρες των εορτών είχε προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στο σύστημα επικοινωνίας με την Κίναρο, με αποτέλεσμα η οικογένεια της ηλικιωμένης να μην μπορεί να εντοπίσει την κυρά – Ρηνιώ από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από την Ρόδο και παρά τον άστατο καιρό κατάφερε να εντοπίσει την κυρά – Ρηνιώ και να διαπιστώσει πως είναι καλά στην υγεία της. Η ηλικιωμένη που εκτρέφει εκεί αιγοπρόβατα, ανέφερε στους διασώστες πως έχει κάποιες λίγες προμήθειες και ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Κίναρο παρά την διακοπή ρεύματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις