Τετάρτη, 29 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βίντεο: Η στιγμή που μουσουλμάνοι διώχνουν τον «ψευτομουφτή» Ξάνθης από τέμενος στη Σμίνθη

Βίντεο: Η στιγμή που μουσουλμάνοι διώχνουν τον «ψευτομουφτή» Ξάνθης από τέμενος στη Σμίνθη

Ο «ψευτομουφτής» προσπάθησε να επιβάλει τα «θέλω» του στην Ξάνθη αλλά δεν τα κατάφερε. Βίντεο αποτυπώνει τα όσα έγιναν σε τέμενος, με τις αντιδράσεις μουσουλμάνων πιστών να είναι έντονες…

Επεισόδιο σημειώθηκε σε Τέμενος της Σμίνθης στην Ξάνθη, με τον «ψευτομουφτή» Μουσταφά Τράμπα, να αναγκάζεται να αποχωρήσει μετά τις αντιδράσεις πιστών, κατά την διάρκεια της προσευχής. Όλα έγιναν την Παρασκευή 12 Απριλίου. Σύμφωνα με το pameevro.gr, ο «ψευτομουφτής», προσπάθησε να επιβάλει στους πιστούς τον ιμάμη της επιλογής του, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μεγάλη ένταση.

Για να πέσουν οι τόνοι χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, με τα σχετικά βίντεο να ανεβαίνουν αμέσως μετά στο διαδίκτυο. Σε αυτά αποτυπώνεται μέρος των όσων έγιναν στο μουσουλμανικό τέμενος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε. Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο ιμάμης δεν τα κατάφερε και πέθανε. Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του, ο «ψευτομουφτής» της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, έκανε την εμφάνισή του και προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία αλλά και τον ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με τους δεύτερους να αντιδρούν έντονα.

Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις