Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βοιωτία: Ένταση με Ρομά σε γέφυρα μετά το θάνατο 18χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Βοιωτία: Ένταση με Ρομά σε γέφυρα μετά το θάνατο 18χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Θρήνος και αναβρασμός επικρατεί στη περιοχή Πυρί της Βοιωτίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στο Λεοντάρι μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, στη γέφυρα της Θήβας, στη Βοιωτία, δίπλα στον καταυλισμό Ρομά έστησαν οδοφράγματα και πετάξαν πέτρες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι Ρομά αντιδρούν μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού Ρομά έπειτα από καταδίωξη.

Δείτε βίντεο: 

Το χρονικό

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα περιπολικό του τμήματος στην Αλίαρτο εντόπισε αυτοκίνητο με φιμέ τζαμιά. Επέβαιναν ανήλικοι, ο 18χρονος, ο μικρότερος αδελφός του και δυο νεαρά κορίτσια. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Δεν σταματά και ξεκινά η μοιραία καταδίωξη.

«Μας κυνήγαγε και άλλο τζιπ, μας έπιασε στο Λεοντάρι. Βγήκε ο αστυνόμος έξω με το όπλο στο χέρι, χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, ο αδελφός μου ήταν πίσω στη Βασιλική, στην κοπέλα του δηλαδή, τον κλώτσησε ο αστυνόμος. Μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Όπως λέει ο αδελφός του θύματος, που ήταν συνοδηγός, ο 18χρονος δεν αντιστάθηκε όταν πλέον το αυτοκίνητο σταμάτησε γιατί ερχόταν άλλο ΙΧ. Στο σήμα για έλεγχο δεν σταμάτησε γιατί δεν είχε δίπλωμα.

«Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο, οδηγούσε. Πήγε να βγει και τον πυροβόλησε. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνομικός, τον χτυπάει στα πλευρά, τον τραβάει προς τα έξω και τον πυροβόλησε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του στο τμήμα όπου οδηγήθηκε, ότι ο 18χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο και εκείνο εκπυρσοκρότησε.

«Είπα στα άτομα να βγουν έξω από το αυτοκίνητο. Τότε ο 18χρονος όρμησε να μου πάρει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε», είπε ο αστυνομικός.

Ο 41χρονος αρχιφύλακας κρατείται. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις