Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: 80χρονη καταδικάστηκε γιατί έδειρε τον 90χρονο σύζυγό της για μια μπουκιά ψωμί

Βόλος: 80χρονη καταδικάστηκε γιατί έδειρε τον 90χρονο σύζυγό της για μια μπουκιά ψωμί

Μια απίστευτη υπόθεση έρχεται στο φως: μια 80χρονη στο Βόλο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυο μηνών με αναστολή γιατί έδειρε τον 90χρονο σύζυγό της με αιτία της ενδοοικογενειακής βίας μια μπουκιά ψωμί!

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Αλμυρό Βόλου, όταν η 80χρονη που καταδικάστηκε πέταξε πέτρα στον 90χρονο σύζυγό της, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στη συνέχεια πήρε ένα ξύλο και τον χτύπησε και στο χέρι!

Ο 90χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με επίδεσμο στη μύτη, λίγο κάτω από τα μάτια. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας και είπε, σύμφωνα με το magnesianews.gr, πως ενώ εκείνη τον χτυπούσε, εκείνος προσπαθούσε να την πιάσει από τα μαλλιά!

Κατήγγειλε επίσης ότι η 80χρονη τον χτυπάει καθημερινά και πως της ζητά 15.000 ευρώ για να φύγει από το Βόλο και να επιστρέψει στη Μεσσηνία (απ’ όπου μετακόμισε για να μείνει μαζί της), αλλά εκείνη δεν του δίνει. Στην κατάθεσή του, ο ηλικιωμένος άνδρας ανέφερε πως ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, η γυναίκα τον έπιασε από τον λαιμό και του είπε «θα σε πνίξω» και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ στη ζωή του γυναίκα.

Για μια μπουκιά ψωμί

Στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε η κόρη της 80χρονης, που μετέφερε μαρτυρία της μητέρα της. Είπε πως η ηλικιωμένη κάθισε στην αυλή να φάει λίγο ψωμί για πρωινό, ξαφνικά ο πατριός της την αιφνιδίασε, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος και εκείνη φοβήθηκε και για να αμυνθεί του πέταξε ένα πετραδάκι.

Η ίδια είπε ότι ο πατριός και η μητέρα της μαλώνουν συνεχώς, όπως θυμάται από παιδί ακόμη και ο 90χρονος της ασκεί λεκτική και ψυχολογική βία.

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της, αναφέρει το magnesianews.gr, τόνισε ότι πήρε το ψωμί και βγήκε στην αυλή για να φάει πρωινό και ξαφνικά ο σύζυγός της την έπιασε από τα μαλλιά και την έριξε κάτω και η ίδια του πέταξε ένα χαλικάκι. Όπως είπε οι καυγάδες τους είναι συχνοί και πάντα μαλώνουν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε ότι η γυναίκα πήρε από το ψωμί του άνδρα της για να φάει και αυτό τον εξόργισε, την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε, κάτι που φαίνεται από τα σημάδια στο πρόσωπό της. Επίσης είπε ότι δεν χτυπάει τον 90χρονο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και δεν της επιτρέπουν τα οικονομικά της, να του δώσει χρήματα για να φύγει.

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η σωματική κατάσταση του κατηγορούμενου (που με δυσκολία περπατούσε) δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι έριξε κάτω την κατηγορούμενη με τέτοια βιαιότητα και πρότεινε να απορριφθεί ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε την 80χρονη σε φυλάκιση 2 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στη γυναίκα ότι το Δικαστήριο ήταν επιεικές μαζί της και της ζήτησε να μην μαλώνει με τον σύζυγό της!

Με πληροφορίες από magnesianews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις