Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: «Αγκαλιά» στους γονείς της 16χρονης που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Βόλος: «Αγκαλιά» στους γονείς της 16χρονης που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ο Βόλος προσεύχεται για την 16χρονη μαθήτρια που παραμένει σε νοσοκομείο με εγκεφαλίτιδα. Ο εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε μετά από μια συνηθισμένη ίωση που πέρασε…

Ο Βόλος παρακολουθεί τη μάχη που δίνει μια 16χρονη μαθήτρια που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η δυσάρεστη περιπέτεια ξεκίνησε όταν το κορίτσι έγινε καλά από ίωση που πέρασε. Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πόνους στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η ανήλικη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παραμένει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο δρόμος για την αποκατάσταση και την πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη μακρύς, ωστόσο τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια προκαλούν αισιοδοξία.

Η έκκληση που απηύθυνε η οικογένεια μίας 16χρονης μαθήτριας από τον Βόλο, που διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και νοσηλεύεται εδώ και έναν μήνα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη μονάδα Παίδων, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Βολιώτες αλλά και πολίτες από την υπόλοιπη Ελλάδα έσπευσαν να συνδράμουν οικονομικά την οικογένεια που βιώνει τον δικό της Γολγοθά.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα, οι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και την πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς.

«Πολύς κόσμος σπεύδει να επικοινωνήσει μαζί μας και να βοηθήσει. Τους ευχαριστούμε όλους. Για μάς προέχει να γίνει καλά το παιδί και να σταθεί ξανά στα πόδια του», επισήμανε στο taxydromos.gr, συγκλονισμένος ο πατέρας της 16χρονης, που μαζί με την σύζυγό του παραμένουν δίπλα της στο νοσοκομείο.

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια. Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας, ενώ και άλλα σχολεία ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν.

Η περιπέτεια υγείας για το 16χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντελώς ξαφνικά, αιφνιδιάζοντας τους γονείς και τους παππούδες που βρίσκονται στο πλευρό της, περιμένοντας να ακούσουν από τους γιατρούς μία ευχάριστη είδηση που να παραπέμπει στην πλήρη αποκατάσταση του παιδιού, που δοκιμάζεται σκληρά.

Από τη μία στιγμή στην άλλη και ενώ το παιδί ήταν γερό, χωρίς προβλήματα, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασε κενά μνήμης.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις