Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και πάγωσε – Η συγγνώμη δεν αποδείχθηκε αρκετή!

Βόλος: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και πάγωσε – Η συγγνώμη δεν αποδείχθηκε αρκετή!

Όταν έμπαινε στο δικαστήριο πιθανότατα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν. Ομολόγησε, ζήτησε συγγνώμη και λίγο αργότερα άκουσε την απόφαση…

«Καμπάνα» 37 μηνών φυλάκισης για κλοπή καλωδίου χαλκού 10 μέτρων από αποθήκη πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για 30χρονο δράστη. Η αυστηρή ποινή που πρότεινε ο εισαγγελέας δεν ήταν τυχαία. Ο 30χρονος κατηγορούμενος έχει «βαρύ» παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ενώ έχει εκτίσει τουλάχιστον τέσσερις φορές ποινές φυλάκισης.

Χθες (17-07-2018) οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Ο 30χρονος είχε μπει σε αποθήκη χάλκινων καλωδίων στη Νέα Ιωνία στο τέρμα της λεωφόρου Καζανάκι και είχε αφαιρέσει καλώδια χαλκού μήκους 10 μέτρων.

«Το έκανα για να πάρω τη δόση μου», ομολόγησε ο κατηγορούμενος, παραδεχόμενος ότι για παρόμοιες περιπτώσεις έχει πάει φυλακή άλλες τέσσερις ή πέντε φορές και ότι η προχθεσινή «επίσκεψή» του στην αποθήκη ήταν η δεύτερη. Ο κατηγορούμενος πάντως ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου. «Θέλω να διορθωθώ. Θέλω να παρακολουθήσω πρόγραμμα αποτοξίνωσης και να βρω μια δουλειά να καλύπτω τα έξοδά μου. Εχω κι ένα παιδάκι τεσσάρων ετών», είπε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας όμως ήταν «καταπέλτης». «Την τελευταία φορά που η Αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του και ήμουν παρών κόντευε να λιβανίσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Ο συγκεκριμένος έχει ρημάξει όλον τον κόσμο στις κλοπές, χωρίς να έχει καμία επίγνωση των πράξεών του. Είναι αμετανόητος. Και το χειρότερο είναι ότι και ο μικρότερος αδερφός του ακολουθεί τα βήματά του. Δεν βλάπτει μόνο τον εαυτό του. Καταστρέφει και τον μικρότερο αδερφό του με το παράδειγμα που δίνει. Αλίμονο και για το παιδί του», είπε ο εισαγγελέας έδρας εξαντλώντας την αυστηρότητά του και προτείνοντας ποινή φυλάκισης 37 μηνών.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 μηνών στον κατηγορούμενο, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις