Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Αθώος λόγω αμφιβολιών για 4 φωτιές! Η ερώτηση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο

Βόλος: Αθώος λόγω αμφιβολιών για 4 φωτιές! Η ερώτηση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 72χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη προχθές Κυριακή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σε συνέχεια των διαδοχικών πυρκαγιών σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Αστέρια Αγριάς.

Ο 72χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της προανάκρισης από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Στις 21, 29, 30 και 31 Μαΐου είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές στο επίμαχο οικόπεδο που είναι κοντά στον κυκλικό κόμβο της περιοχής, με μικρές εστίες και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Για το τελευταίο συμβάν του περασμένου Σαββάτου ο 72χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι είχε βρει ένα κομμάτι σχοινί που έμοιαζε με φυτίλι. «Δοκίμασα να του βάλω φωτιά με αναπτήρα και στη συνέχεια το πέταξα στις πευκοβελόνες. Δεν έπαιρνε φωτιά. Πήγα σπίτι και μετά είδα ότι είχε πυρκαγιά».

Ο συλληφθείς, που είναι κάτοικος της περιοχής, θεωρήθηκε ύποπτος. Χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για φθορές σε ξένη ιδιοκτησία από φωτιά κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ωστόσο, κανένας από τους παθόντες δεν αναγνώρισε με σιγουριά στο πρόσωπό του τον δράστη. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε καταδίκη, κρίνοντας ότι οι πράξεις τελέστηκαν, όμως το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, διατηρώντας αμφιβολίες.

Απολογούμενος νωρίτερα ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε ευθύνη. Επισήμανε στο δικαστήριο ότι από το σημείο περνά πολύς κόσμος που πετά αναμμένα τσιγάρα. «Γιατί να καθίσω να βάλω φωτιά σε ένα σπίτι και σε ένα οικόπεδο;», διερωτήθηκε.

Τι είπαν οι παθόντες

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες. Η μία είναι η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, γείτονας του 72χρονου. Μιλώντας για τη φωτιά στο αυτοκίνητό της είπε για τον κατηγορούμενο: «Ημουν σπίτι και με φώναξε να βγω έξω γιατί το αυτοκίνητό μου καιγόταν. Βγήκα και είδα τη φωτιά στο πίσω μέρος. Κάηκε το λάστιχο και το χρώμα φούσκωσε. Ευτυχώς, σημειώθηκαν μικρές ζημιές».

Η ίδια τόνισε ότι τον 72χρονο τον ξέρει δέκα χρόνια. «Είναι ιδιόρρυθμος. Αλλοτε έχει ξεσπάσματα βίας, άλλοτε είναι μελαγχολικός. Τα τελευταία χρόνια έχει προβλήματα υγείας γι’ αυτό», κατέθεσε. Για ένα από τα περιστατικά πυρκαγιάς στο οικόπεδο για το οποίο ρωτήθηκε είπε ότι ενώ ξεπροβόδιζε από το σπίτι της του καλεσμένους της είδε τον 72χρονο να περνά από εκεί και ύστερα μικρές εστίες φωτιάς. Εντούτοις δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν εκείνος είναι ο υπαίτιος.

Ο δεύτερος μάρτυρας είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε: «Οταν ενημερώθηκα για την πυρκαγιά την Παρασκευή έσπευσα στο σημείο και εκεί ενημερώθηκα από την Πυροσβεστική και για άλλο συμβάν πριν μερικές μέρες, γεγονός που μου προξένησε εντύπωση».

Ο ίδιος σημείωσε: «Το Σάββατο υπήρξε ακόμη μία φωτιά. Στο ίδιο σημείο βρήκα τον ίδιο άνθρωπο. Υπήρχαν δεξιά και αριστερά δοχεία με νερό. Δεν τα χρησιμοποίησε για να σβήσει τη φωτιά γιατί είπε ότι ήταν για τα αδέσποτα. Ηταν παρών σε κάθε γεγονός και ωστόσο ήταν ο πιο αδιάφορος», σημείωσε ακόμη.

Για τον 72χρονο είπε ότι τον ξέρει από το παρελθόν και ότι δεν είχε μαζί του ποτέ κανένα πρόβλημα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις