Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Διεκδίκησε αλλαγή φύλου – Έγινε επίσημα γυναίκα με απόφαση δικαστηρίου

Βόλος: Διεκδίκησε αλλαγή φύλου – Έγινε επίσημα γυναίκα με απόφαση δικαστηρίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Νεαρός στο Βόλο κατέθεσε αίτηση αλλαγής φύλου και πλέον είναι επίσημα γυναίκα, με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Πρόκειται για την τρίτη ανάλογη απόφαση που εκδίδει τα τελευταία χρόνια το εν λόγω δικαστήριο.

Η αίτηση της νεαρής πλέον έγινε τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 και ακολούθησε η δικαστική συνεδρίαση στο ιδιαίτερο γραφείο των Ειρηνοδικών στις 14 Απριλίου. Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκδόθηκε περίπου ένα μήνα μετά. 

Σύμφωνα με την απόφαση, «ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο τρόπος με τον οποίο ο αιτών βίωνε το φύλο του, δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του οι δε επιλογές του ως προς την ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον».

Σημειωτέον, υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά (αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυΐας και ανακατανομή λίπους).

Τέλος το Ειρηνοδικείο αποφάνθηκε ότι συντρέχουν «οι νόμιμες προϋποθέσεις και το έννομο συμφέρον του αιτούντος η αίτησή του να γίνει δεκτή και να δοθεί στον αιτούντα το γυναικείο φύλο, ως «θήλυ» ή «κορίτσι» και αποφασίζει το κύριο όνομα και το επώνυμό θα πρέπει να αποδοθούν στο θηλυκό γένος με διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις