Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βόλος: Δραματικό ξέσπασμα από γονείς 12χρονου για το bullying που δέχεται στο σχολείο ο γιος τους

Βόλος: Δραματικό ξέσπασμα από γονείς 12χρονου για το bullying που δέχεται στο σχολείο ο γιος τους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανάστατος ο Βόλος από την καταγγελία που κάνουν γονείς ενός 12χρονη μαθητή. Όπως υποστηρίζουν το παιδί τους, υποφέρει στο σχολείο από ένα ακραίο και συστηματικό bullying

To bullying που καταγγέλουν σε βάρος του παιδιού τους ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς και συνεχίζεται. Περιγράφουν σκηνικά βίας που προκαλούν οργή και έντονο προβληματισμό. Υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος γιος τους, έχει επιστρέψει σπίτι με σκισμένα ρούχα και βιβλία. «Τον χτυπούν συμμαθητές του, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος» λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του, που κατηγορεί τη Διεύθυνση του Γυμνασίου για αδιαφορία.

Δραματική έκκληση για βοήθεια προς τις δικαστικές αρχές απευθύνουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή, που φοιτά στην πρώτη τάξη, Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας στον Βόλο και όπως καταγγέλλουν οι γονείς του, από την αρχή της χρονιάς βιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη, καθώς δέχεται ακραίο bulling από συμμαθητές του τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενώπιον εκπαιδευτικών όσο και στο διάλειμμα.

Το παιδί φέρεται κατά καιρούς να επιστρέφει στο σπίτι με σκισμένα ρούχα και χτυπημένο, άλλες πάλι τα τετράδιά του είναι σκισμένα και μουτζουρωμένα, ενώ μόλις χθες (05-03-2024) δέχτηκε για μία ακόμη φορά επίθεση από συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπως το ίδιο είπε στους γονείς του. Όπως υποστηρίζει το παιδί, όταν ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα για να ενημερώσει τους δικούς του και να σπεύσουν στο σχολείο για να τον πάρουν, υπήρξε απαγόρευση εξόδου του από την αίθουσα.

Οι γονείς αποφάσισαν να «σπάσουν τη σιωπή τους» και να απευθυνθούν στο taxydromos.gr υπογραμμίζοντας πως όσες φορές ενημέρωσαν το σχολείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί τους επιχειρήθηκε υποβάθμιση του θέματος, αλλά και αμφισβήτηση των όσων έλεγαν.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση φέρεται να είναι ενημερωμένος ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος, – σύμφωνα πάντα με τους γονείς- είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να τους ακούσει πραγματικά και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα. Οι γονείς- σύμφωνα με τα όσα είπαν – προσανατολίζονται να ζητήσουν παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για να διερευνήσει την όλη υπόθεση.

«Δέχεται επιθέσεις την ώρα του μαθήματος»

«Δεν αντέχουμε άλλο. Το παιδί μας βιώνει μία κόλαση και κανείς δεν το προστατεύει. Χθες επέστρεψε στο σπίτι και πάλι χτυπημένο. Άλλες φορές έρχεται και τα ρούχα του είναι βαμμένα με μπογιές που του πετάνε και σκισμένα. Όταν το ανέφερα αυτό σε καθηγήτρια, μου ζήτησε να της πάω τα σκισμένα ρούχα διότι αμφισβητούσε πως έγινε κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να υποβαθμίσουν τόσο σοβαρά ζητήματα.

Το παιδί μου είναι σκασμένο. Εχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν θέλει να πάει σχολείο. Μεθαύριο έχει προγραμματιστεί σχολική εκδρομή και μου ανακοίνωσε πως δεν θα πάει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 12χρονου, θέλοντας να καταδείξει την κακή ψυχολογία που έχει προκαλέσει στο παιδί η κατάσταση που λέει πως βιώνει μέσα στο σχολείο του.

Μίλησε και ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος είπε πως όλα αυτά τα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς κατά του γιου του ξεκίνησαν σχεδόν λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συνεχίζονται δυστυχώς με αμείωτη ένταση, γι’ αυτό και οι γονείς ως έσχατη λύση πλέον εξετάζουν την προσφυγή στην Εισαγγελία Ανηλίκων, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

«Δεν θέλουμε το παιδί μας να αλλάξει σχολείο. Θέλουμε να παραδειγματιστούν εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να συμπεριφέρονται βίαια απέναντι σε έναν συνομίληκό τους και να σταματήσει το παιδί μας να δέχεται τέτοιες επιθέσεις. Θεωρώ ότι όλα γίνονται με την ανοχή ορισμένων εκπαιδευτικών που υποβαθμίζουν αυτά τα θέματα για να μην κακοχαρακτηριστεί το σχολείο», κατέληξε ο ίδιος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις