Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Εικόνες ντροπής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σε άθλια χάλια το γερασμένο κτίριο [pic]

Βόλος: Εικόνες ντροπής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σε άθλια χάλια το γερασμένο κτίριο [pic]

Τοίχοι «σκαμμένοι», σκαλοπάτια «μισοφαγωμένα», γείσα που φαίνονται έτοιμα να υποχωρήσουν, σκεπή που είναι υπό κατάρρευση. Μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ζητεί η Ενωση Πυροσβεστών Μαγνησίας. Μετεγκατάσταση εδώ και τώρα…

Πίσω από τις εικόνες ντροπής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που χρειάζεται να επεμβαίνει άμεσα, μίας υπηρεσίας που χρειάζεται να είναι δίπλα στον πολίτη ανά πάσα ώρα και στιγμή, ελλοχεύει πλέον σοβαρός κίνδυνος.

Δεν είναι μόνο οι χώροι που δεν είναι επαρκείς, τα ασφυκτικά γραφεία των υπαλλήλων, οι ελλιπείς χώροι για την ανάπαυση του προσωπικού, οι ακατάλληλοι χώροι για τη στάθμευση των οχημάτων. Είναι η επικινδυνότητα του «γερασμένου» πια κτιρίου. Η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων ενώ ετοιμάζονται να επέμβουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας Αποστόλης Κουφογεώργος κρούει καμπανάκι κινδύνου λέγοντας στο taxydromos.gr, ότι πλέον είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος. Ο γενικός γραμματέας Κώστας Φιλίππου επισημαίνει ότι πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιου είδους κτίριο που να στεγάζει δημόσια υπηρεσία.

Το κτιριακό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου δεν είναι τωρινό ζήτημα αλλά διαχρονικό και δυστυχώς παρά τις όποιες προσπάθειες των βουλευτών, των κομμάτων, των φορέων μέχρι και σήμερα δεν έχει εξευρεθεί λύση.

Παρά την παραχώρηση οικοπέδου στην περιοχή Μαχαιρίτσα από τον δήμο Βόλου, κονδύλι για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πυροσβεστών δεν έχει εξευρεθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν έχει υπάρξει καν δέσμευση ούτε και σήμερα έστω και εννέα χρόνια μετά την οικονομική κρίση.

Η οργή και η αγανάκτηση των πυροσβεστών που χρειάζεται να εκτελούν 24ωρη βάρδια πλέον ξεχειλίζει. Οι πυροσβέστες λένε ότι απαιτείται μετεγκατάσταση εδώ και τώρα. Όχι σε κάποιο κτίριο παλιό αλλά σε ένα σύγχρονο που να πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές και προϋποθέσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις