Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Επανέφεραν στη ζωή 5χρονο κορίτσι που έπαθε ανακοπή καρδιάς μπροστά στους γονείς του

Βόλος: Επανέφεραν στη ζωή 5χρονο κορίτσι που έπαθε ανακοπή καρδιάς μπροστά στους γονείς του

O Βόλος στο επίκεντρο για την περιπέτεια ενός πεντάχρονου παιδιού. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, μετά από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη…

Ο Βόλος προσεύχεται για τη ζωή ενός πεντάχρονου παιδιού που κινδυνεύει. Το μικρό κορίτσι παραμένει διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία για να συνεχιστεί η νοσηλεία του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Βόλου έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό και κατάφεραν να επαναφέρουν την ανήλικη, που είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι που έμενε με τους γονείς της. Οι προσπάθειες των γιατρών κράτησαν 45 ολόκληρα λεπτά, με τους γονείς της μικρής να καρδιοχτυπούν για το παιδί τους.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου του 2024, όταν η 5χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς, μέσα στο σπίτι της.

Το μικρό κοριτσάκι που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, οδήγησαν χωρίς τις αισθήσεις του οι γονείς του, στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στην 5χρονη. Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά. Αρχικά το παιδί δεν αντιδρούσε, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 15:45 έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν, όπως και τελικά έγινε.

Το να παραμείνει στο νοσοκομείο ήταν πλέον επικίνδυνο. Αμέσως διασωληνώθηκε, ενημερώθηκε το τμήμα επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ κεντρικά και το πλήρωμα της κινητής σύγχρονης μονάδας του ΕΚΑΒ Βόλου ετοιμάστηκε για την επείγουσα διακομιδή.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι γονείς της μικρούλας περίμεναν στον προθάλαμο των επειγόντων μαζί με άλλους συγγενείς. Προσευχόταν για το παιδί τους, περιμένοντας να ενημερωθούν από τους γιατρούς για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της μικρούλας είναι παρά πολύ κρίσιμη. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να γίνει εσπευσμένη διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις