Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βόλος: Επανεκκίνηση για τον δήμο! Οι σκέψεις του Αχιλλέα Μπέου για τις επόμενες μέρες

Βόλος: Επανεκκίνηση για τον δήμο! Οι σκέψεις του Αχιλλέα Μπέου για τις επόμενες μέρες

Σε επανεκίνηση βρίσκεται από το πρωί ο Δήμος Βόλου και οι ρυθμοί λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών θα επανέλθουν σταδιακά σε κανονικά επίπεδα, αλλά με προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής.

Από τις πρώτες υπηρεσίες που ξεκίνησαν να λειτουργούν με εντατικούς ρυθμούς είναι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τις 20 Μαΐου οι εργασίες αποψίλωσης χόρτων και ευπρεπισμού των πάρκων και των πλατειών σε Βόλο και Νέα Ιωνία, σε πρώτη φάση, και των μεγάλων κεντρικών οδικών αρτηριών.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία, όλο αυτό το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, υπολειτουργούσε, αφού λόγω αδειών ειδικού σκοπού και λοιπών μέτρων εγάζονταν μόνο τέσσερις υπάλληλοι, δηλαδή απουσίαζε δικαιολογημένα το 70% του δυναμικού της, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν σημαντικές αρρυθμίες και ελλείψεις, που προκάλεσαν και παράπονα πολιτών.

Η σταδιακή επαναφορά των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, μετά τη νέα φάση των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και η ενίσχυση της υπηρεσίας Πρασίνου με 20 άτομα, που προσλαμβάνονται εντός των ημερών με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει -με ταχείς ρυθμούς- η κανονικότητα στην πόλη και σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Επίσης, με εντολή του δημάρχου, σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, για την καλύτερη και ταχύτερη παραγωγή αποτελέσματος, θα υπάρξει και συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία – εργολάβους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις