Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Έτσι σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Σταύρος Λεμονάκης – Το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του!

Βόλος: Έτσι σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Σταύρος Λεμονάκης – Το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του!

Ο άτυχος επιχειρηματίας έπεσε στο δρόμο και άφησε την τελευταία του πνοή. Το φοβερό τροχαίο συγκλόνισε ξανά τους στενούς συγγενείς του…

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 22χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η υπόθεση αφορούσε στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 15 Ιουνίου 2015 στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Κύπρου, με θύμα τον ιδιοκτήτη της καφετέριας «Ζώγια», Σταύρο Λεμονάκη.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρει σχεδόν ακαριαία τον θάνατο. Στις 22.30 το βράδυ ένα δίκυκλο που κινούνταν επί της περιφερειακής οδού, άγνωστο για ποιο λόγο συγκρούστηκε με το δίκυκλο που οδηγούσε ο 46χρονος με κατεύθυνση από την Κύπρου προς την περιφερειακή οδό, με μοιραία κατάληξη. Από τη σφοδρή σύγκρουση ο 46χρονος υπέστη βαρύτατα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα και δυστυχώς κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου λίγο μετά τη διακομιδή του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το δυστύχημα έγινε σε ώρα μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης και σόκαρε τους οδηγούς που κινούνταν στην περιφερειακή οδό. Ο πανικός ήταν τέτοιος που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στο σημείο του τροχαίου, με κομμένη την ανάσα. Επί τόπου κλήθηκε το ΕΚΑΒ για βοήθεια, ενώ η Τροχαία Βόλου άρχισε να λαμβάνει αμέσως καταθέσεις και συνέχιζε για καιρό την προανάκριση.

Ο οδηγός του δικύκλου, ο 22χρονος Βολιώτης, που κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και απολογήθηκε για τις πράξεις του, αρνήθηκε ότι ο ίδιος έφερε την οποιαδήποτε ευθύνη για το θανατηφόρο. Ισχυρίστηκε κατηγορηματικά ότι δεν παραβίασε φωτεινό σηματοδότη.

Η απολογία του όμως φαίνεται ότι δεν έπεισε το δικαστήριο. Στην εξέταση των μαρτύρων υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του θανατηφόρου που φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 22χρονος όχι μόνο παραβίασε το κόκκινο, αλλά οδηγούσε χωρίς το όχημά του να έχει φώτα και όταν χρειάστηκε να ανακόψει ταχύτητα για να αποφύγει τη μοιραία σύγκρουση, δεν φρέναρε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 22χρονο χωρίς ελαφρυντικά και τον καταδίκασε για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ έπαψε υφ’ όρων την εναντίον του κατηγορία για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις