Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Έχασε την πρώτη του κατοικία σε πλειστηριασμό για 42.000 ευρώ – “Ζω με την άνεργη μητέρα μου”!

Βόλος: Έχασε την πρώτη του κατοικία σε πλειστηριασμό για 42.000 ευρώ – “Ζω με την άνεργη μητέρα μου”!

Οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής ήταν άκαρπες και ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ξεκίνησε. Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης…

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ήταν αναπόφευκτος και η πρώτη κατοικία του 38χρονου Βολιώτη επιχειρηματία κατέληξε στην τράπεζα. Οι δραματικές εκκλήσεις του ιδιοκτήτη δεν στάθηκαν ικανές να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου που διενεργούσε συμβολαιογραφείο της Λάρισας. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την απειλή επεισοδίων και αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι το σπίτι του επαγγελματία, το μοναδικό ακίνητο στο οποίο ζει ο 38χρονος με την άνεργη μητέρα του, περιήλθε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας με τιμή πρώτης προσφοράς 213.000 ευρώ.

Έχασε την πρώτη του κατοικία για 42.395 ευρώ

Επρόκειτο για την ίδια Τράπεζα που έδωσε και εντολή για να εκτελεστεί ο πλειστηριασμός για οφειλή ποσού 42.395 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου, η Τράπεζα ήταν ανένδοτη στην εκτέλεση της εκποίησης και κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για να σταματήσει η διαδικασία.

Ειδικότερα, στις 14.00 το μεσημέρι έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Κούμα 4 άρχισαν να συγκεντρώνονται μέλη συλλογικοτήτων και φορέων. Εντούτοις, ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο στην πολυκατοικία. Οι διαμαρτυρόμενοι ύψωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Ζητούσαν να συνομιλήσουν με τη συμβολαιογράφο για να σταματήσει τη διαδικασία, αλλά η Αστυνομία εμπόδιζε την είσοδο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Υπό την απειλή επεισοδίων, η συμβολαιογράφος δέχτηκε να κατέβει από το γραφείο και μιλήσει με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ο 38χρονος επαγγελματίας με τη μητέρα του και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, ζήτησαν να υπάρξει συνεννόηση με την Τράπεζα. Διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν άλλες δύο φορές, αλλά μάταια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσιαπλές, μετά τη συνάντησή του με τη συμβολαιογράφο, «η Τράπεζα είναι ανένδοτη και προχωρά τη διαδικασία».

Ο κ. Τσιαπλές υποστήριξε ότι «πρόκειται ουσιαστικά για την πλειστηρίαση πρώτης κατοικίας» και σημείωσε πως θα υπάρξει συνάντηση των φορέων με τον σύλλογο των συμβολαιογράφων, με αίτημα να μην προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στον χώρο έως και τις 5 το απόγευμαν αναμένοντας η Τράπεζα να κάνει πίσω και να σταματήσει η διαδικασία έστω και την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς, όμως, η λήξη του πλειστηριασμού βρήκε τον 38χρονο επιχειρηματία να ενημερώνεται ότι το ακίνητό του κατακυρώθηκε στην Τράπεζα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις