Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Η φωτιά τους άφησε χωρίς σπίτι και ρούχα – Σε απόγνωση οικογένεια με δύο μικρά παιδιά!

Βόλος: Η φωτιά τους άφησε χωρίς σπίτι και ρούχα – Σε απόγνωση οικογένεια με δύο μικρά παιδιά!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο δρόμο έμεινε μία τετραμελής οικογένεια στη Νέα Ιωνία του Βόλου, εξαιτίας πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς την οικεία τους. Οι δύο γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους χθες διανυκτέρευσαν σε σπίτια συγγενών, καθώς πλέον δεν έχουν ούτε σπίτι αλλά ούτε καν ρούχα να φορέσουν. Η πυρκαγιά…

Στο δρόμο έμεινε μία τετραμελής οικογένεια στη Νέα Ιωνία του Βόλου, εξαιτίας πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς την οικεία τους. Οι δύο γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους χθες διανυκτέρευσαν σε σπίτια συγγενών, καθώς πλέον δεν έχουν ούτε σπίτι αλλά ούτε καν ρούχα να φορέσουν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17.20 το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-2018 )στην μονοκατοικία που διέμενε η οικογένεια στην περιοχή Τσιγάντε στη Νέα Ιωνία, πιθανότατα από το τζάκι που ήταν αναμμένο. Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ευτυχώς δεν βρίσκονταν κανείς στο σπίτι.

Τραγική ειρωνεία, ο πατέρας έλειπε αναζητώντας εργασία καθώς είναι άνεργος, ενώ η σύζυγός του με τα δύο της παιδιά, είχε μόλις αναχωρήσει εσπευσμένα από το σπίτι, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε και ενημερώθηκε, πως ο αδερφός της υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μέσα στην αγωνία της έφυγε από το σπίτι μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της για να μεταβεί στο σπίτι του αδερφού της.

Το κακό όμως δεν άργησε να συμβεί. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πρώτες σπίθες ξεπήδησαν από το τζάκι πάνω στο χαλί, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα σε όλο το σπίτι.

Έντρομοι οι γείτονες μόλις είδαν τις φλόγες να «γλύφουν» τη στέγη και τα παράθυρα του σπιτιού, ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα και εννιά άνδρες, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη, καθώς οι φλόγες είχαν τυλίξει περιμετρικά τη μονοκατοικία.

Μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι έγινε στάχτη. Στο σημείο που βρισκόταν το σπίτι, πλέον ορθώνονται μόνο αποκαΐδια ενώ η οικογένεια προσπαθεί να βρει διέξοδο μέσα από τις στάχτες.

Ο 45χρονος πατέρας και η σύζυγός του, που στο μεταξύ ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Όλα τα υπάρχοντά τους. Από τη μανία της φωτιάς δεν γλύτωσε τίποτα. Τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για την καθημερινότητά τους καθώς επίσης σημαντικά έγγραφα που βρίσκονταν φυλαγμένα μέσα στη μονοκατοικία έγιναν στάχτη. Η οικογένεια που έμεινε πλέον άστεγη, φιλοξενήθηκε χθες σε σπίτι συγγενικών προσώπων, προσωρινά όμως, μέχρι να βρεθεί λύση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις