Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Η γειτόνισσα δεν έμεινε απαθής στην κακοποίηση κοπέλας – Φωνές, ύβρεις και απειλές σε σπίτι!

Βόλος: Η γειτόνισσα δεν έμεινε απαθής στην κακοποίηση κοπέλας – Φωνές, ύβρεις και απειλές σε σπίτι!

Κατήγγειλε κακοποίηση που συνέβη σε γειτόνισσά της και ενάμιση χρόνο μετά σύρεται στα δικαστήρια για την καταγγελία και δίκη δεν γίνεται, ενώ οι πράξεις βίας που κατήγγειλε συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς να έχει επέλθει καμία απολύτως αλλαγή.

Βγήκε εκτός ελέγχου χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μία 58χρονη Βολιώτισσα όταν ενημερώθηκε την αναβολή δικαστηρίου για το οποίο βρισκόταν εκεί. Η γυναίκα ήταν στο δικαστήριο για υπόθεση που αφορούσε σε ενδοοικογενειακή βλάβη κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνέβη το καλοκαίρι του 2016.

Τότε η 58χρονη είχε αντιληφθεί ότι μία 40χρονη γειτόνισσά της είχε πέσει θύμα βίας από τον ίδιο τον πατέρα της. Την είχε χτυπήσει άγρια στο πρόσωπό της. Η ίδια άκουγε συχνά φωνές, ύβρεις, απειλές από γειτονικό σπίτι, αλλά μέχρι τότε δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβαινε. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και χθες (28-03-2018) επρόκειτο να γίνει η δίκη, όμως τελικά το δικαστήριο αναβλήθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε.

Η 58χρονη αντέδρασε σφόδρα ενοχλημένη. Αναρωτήθηκε στο δικαστήριο τι θα γίνει με όλες αυτές τις πράξεις κακοποίησης, λεκτικές και σωματικές, για τις οποίες μέχρι και σήμερα γίνεται μάρτυρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, είπε η μάρτυρας, τονίζοντας ότι η γειτόνισσά της εκτός των άλλων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και με την υγεία της.

Εντούτοις, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ήταν υποχρεωμένο, όπως προβλέπει και ο Ποινικός Κώδικας, να την παραπέμψει σε νέα καταγγελία, είτε στο οικείο αστυνομικό Τμήμα είτε στην Εισαγγελία Βόλου.

Πήγα στην Αστυνομία, ανταπαντούσε επίμονα η γυναίκα. «Έχω πάει και στον Εισαγγελέα, τι άλλο πρέπει να γίνει;», αναρωτιόταν φωναχτά.

Η 58χρονη αποχώρησε από την αίθουσα του δικαστηρίου. Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω σπίτι είναι αφόρητη για την 40χρονη γειτόνισσά της. Κάτι πρέπει να γίνει και να σταματήσει επιτέλους αυτή η κακοποίηση, ανέφερε, προσανατολιζόμενη να απευθυνθεί εκ νέου στην Εισαγγελία Βόλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις