Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Η εξήγηση πίσω από τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε παραλία του Πλατανιά

Βόλος: Η εξήγηση πίσω από τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε παραλία του Πλατανιά

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Πλατανιά το μεσημέρι του Σαββάτου (29-05-2021). Ο καιρός έβγαλε στην παραλία εκατοντάδες νεκρά ψάρια μπροστά από εστιατόριο της περιοχής….

Επρόκειτο για πολύ μικρές γόπες που γέμισαν ξαφνικά την παραλία σε ένα μεγάλο κομμάτι της. Στο σημείο μετέβησαν λιμενικός από το Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τρικερίου και Λιμενικής Πολιτικής Βασίλειος Μανέτας.

Με τη συνδρομή εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας τα ψάρια απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα. Οι εργαζόμενοι γέμισαν συνολικά δέκα σακούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, το Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής διενεργεί έρευνα προκειμένου να δει τι συνέβη. Αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να υπήρξε ρύπανση ή κάποιο άλλο ανησυχητικό φαινόμενο.

Γνώστες της περιοχής, αναφέρουν ότι το πιο πιθανόν είναι κάποιος αλιέας να έριξε τα ψάρια ανοιχτά στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Ομως, ο κυματισμός της θάλασσας τα παρέσυρε και τα έβγαλε έξω.

Λιμενικοί επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές, καθώς αποτελεί τακτική πρακτική για ορισμένους αλιείς να απορρίπτουν στη θάλασσα τα αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων. Εντούτοις, το προαναφερόμενο θέαμα δεν ήταν σύνηθες για την περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανησυχία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις