Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Η «έξυπνη αγορά» ήταν σκέτη απάτη – Έδειξε εμπιστοσύνη και τώρα κλαίει 3.500 ευρώ

Βόλος: Η «έξυπνη αγορά» ήταν σκέτη απάτη – Έδειξε εμπιστοσύνη και τώρα κλαίει 3.500 ευρώ

Νέα απάτη μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο σε βάρος Βολιώτη. Ο παθών ζημιώθηκε με ποσό 3.500 ευρώ για τροχόσπιτο, που δεν παρέλαβε ποτέ.

Η νέα υπόθεση απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές τον περασμένο Μάιο. Η δικογραφία της υπόθεσης παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες, αναθέτοντας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να προχωρήσει στις αρμόδιες ενέργειες.

Η απάτη σε βάρος του Βολιώτη στήθηκε μέσω αγγελίας για πώληση τροχόσπιτου που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο παθών επικοινώνησε με τον επιτήδειο που ανάρτησε την καταγγελία και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αγορά. Τότε εκείνος του ζήτησε να καταθέσει σε λογαριασμό το προαναφερόμενο ποσό και αφού έγινε η καταβολή εξαφάνισε κάθε ίχνος του.

Οι περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι το κινητό του τηλέφωνο ανήκε σε Πακιστανό. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτιζε δικογραφία κατά αγνώστων για απάτη. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία ατόμων που έγιναν αποδέκτες των χρημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει με κάθε τρόπο τους πολίτες να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου είναι αλλεπάλληλα. Με μαϊμού αγγελίες πολλοί Βολιώτες έχουν ζημιωθεί με διόλου αξιοσημείωτα ποσά. Η επιθυμία τους για αγορά κινητών συσκευών, αυτοκινήτων, αγροτικών μηχανημάτων και άλλα αντικείμενα τους έφερε στα πόδια επιτήδειων που τους εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις