Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Η κληρονομιά των 18.700.000 δολαρίων έκρυβε μια μεγάλη παγίδα – Σάλος από το επίμαχο μήνυμα!

Fed

Ο συγγενής του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και ο ίδιος βρέθηκε να είναι κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας. Η αλήθεια όμως ήταν πολύ διαφορετική…

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, που επιχειρούν να αποσπάσουν από τα θύματά τους προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να τους εκβιάσουν.

Τα κρούσματα είναι συνεχή. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας προσέρχονται κάθε μήνα τουλάχιστον δύο υποψήφια θύματα από τα οποία λαμβάνονται καταθέσεις.

Ολα τα στοιχεία αποστέλλονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζεται συνολικά όλες τις υποθέσεις. Πολλά περισσότερα είναι τα κρούσματα που δεν καταγγέλλονται απλώς αναφέρονται στις διωκτικές αρχές.

Η συνταγή της απάτης

Επιτήδειοι προσπαθούν να δελεάσουν τα υποψήφια θύματά τους υποστηρίζοντας ότι είναι κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών. Οπως προ διημέρου, υποψήφιο θύμα δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό λογαριασμό από υποτιθέμενο δικηγόρο.

Υποστήριζε ότι ένας πελάτης του, πρώην διευθυντής πετρελαϊκών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και συγγενής του υποψηφίου θύματος, σκοτώθηκε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 31 Ιανουαρίου 2015.

Επικαλείται πολύχρονη έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών μέσω Προξενείου και Υπουργείου Εξωτερικών και όταν η έρευνά του δεν απέδωσε καρπούς, αποφάσισε να αναζητήσει πιθανούς συγγενείς βάσει επωνύμου μέσω ίντερνετ.

Στο μήνυμα γίνεται λόγος για «επαναπατρισμό της περιουσίας του πελάτη» που αγγίζει τα 18,7 εκατ. δολάρια και τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται σε λογαριασμό τράπεζας στις ΗΠΑ.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι έχει προθεσμία μόλις 21 ημερών από την τράπεζα για να βρει τον συγγενή σε διαφορετική περίπτωση θα κατασχεθεί το χρηματικό ποσό και ζητά προσωπικά στοιχεία προκειμένου δήθεν να γίνει η διασταύρωση και η εκταμίευση των χρημάτων, από τα οποία το 45% θα λάβει ο ίδιος ο δικηγόρος, 45% ο υποτιθέμενος συγγενής και ποσοστό 10% θα γίνει δωρεά σε ορφανοτροφεία.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, επικαλείται δε όλες κατά τον Νόμο διαδικασίες προκειμένου να άρει και τις τελευταίες αντιστάσεις του θύματός του.

Από την Αστυνομία απευθύνονται συστάσεις στους πολίτες να μην απαντούν σε μηνύματα στο e-mail όταν δεν γνωρίζουν τον αποστολέα και πολύ περισσότερο να μην μπαίνουν στο πειρασμό να στείλουν αποδεικτικά στοιχεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις