Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Η κομμώτρια έμαθε τυχαία το λάθος που έκανε για χρόνια – Άναψαν φωτιές τα λόγια υπαλλήλου της!

Βόλος: Η κομμώτρια έμαθε τυχαία το λάθος που έκανε για χρόνια – Άναψαν φωτιές τα λόγια υπαλλήλου της!

Η κομμώτρια έπεσε από τα σύννεφα και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Η απόφαση του δικαστηρίου πυροδοτεί συζητήσεις…

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε Βολιώτισσα λογίστρια που είχε κριθεί ένοχη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση ποσού 46.000 ευρώ σε βάρος 43χρονης κομμώτριας – πελάτισσάς της. Διατήρησε έτσι την ποινή φυλάκισης τριών ετών που της είχε επιβληθεί. Η 50χρονη λογίστρια είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου όμως δεν κατάφερε να ελαφρύνει τη θέση της.

Πρόκειται για υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Η 43χρονη κομμώτρια είχε αναθέσει τα λογιστικά της επιχείρησής της στην 50χρονη η οποία όμως όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία επί σειρά ετών δεν απέδιδε τα χρήματα που της έδινε για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να βρεθεί με χρέος 40.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 6.000 ευρώ στην Εφορία.

Η αποκάλυψη της απάτης

Η υπεξαίρεση ποσού αποκαλύφθηκε όταν υπάλληλος της κομμώτριας που είχε ασθενήσει απευθύνθηκε στο ΙΚΑ προκειμένου να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας της. Εκεί ενημερώθηκε ότι δεν είναι ασφαλισμένη και άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης. Η 43χρονη κομμώτρια άρχισε να «σκαλίζει» τις υπηρεσίες και με έκπληξη διαπίστωσε ότι παρόλο που πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της βρέθηκε να χρωστά ποσό 46.000 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι η λογίστριά της επί συνεχόμενα έτη -και συγκεκριμένα για μία ολόκληρη δεκαετία- δεν απέδιδε τα χρηματικά ποσά που εισέπραττε για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ. Τα παρακρατούσε παράνομα, με αποτέλεσμα η κομμώτρια να είναι εκτεθειμένη απέναντι στο δημόσιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη λογίστρια

Η 50χρονη λογίστρια είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε τριετή ποινή φυλάκισης, άσκησε όμως έφεση και η υπόθεσή της εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο καταδίκασε την λογίστρια σε τριετή ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, εκπροσωπώντας την 43χρονη κομμώτρια αναφέρθηκε στο πώς τυχαία αποκαλύφθηκε η υπόθεση με αποτέλεσμα σήμερα η πελάτισσά της να βρίσκεται με ένα υπέρογκο χρέος απέναντι στο δημόσιο. Σημειώνεται ότι σε βάρος της 50χρονης εκκρεμεί μία ακόμη παρόμοια υπόθεση σε βάρος άλλου επαγγελματία του Βόλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις