Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Βόλος: Η περίεργη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη – Η τελευταία της εμφάνιση [pics]

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Μία εύπορη και μοναχική Αθηναία χάνεται μυστηριωδώς στο Βόλο. Οι αποκαλύψεις αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη και ρίχνουν φως στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης…

Αναβιώνει αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση εξαφάνισης της Μαριάννας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, το καλοκαίρι του 2002. Η 70χρονη γυναίκα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της. Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, το «Τούνελ» αποκάλυψε πλήθος από πληρεξούσια έγγραφα που φαίνεται να είχε κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η ειδική συνεργάτης της εκπομπής γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια το κύκλωμα απατεώνων που την είχε πλαισιώσει, έκανε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομα της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνιση της είχε δηλωθεί από το 2003.

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν δώσει στην οικογένεια της ένα αγγλικό τηλεφωνικό νούμερο και ένα νούμερο καρτοκινητού υποστηρίζοντας ότι σε αυτό μπορούν να μιλήσουν με την Κοντούλη. Τα τηλέφωνα δεν αντιστοιχούσαν σε συνδρομητή. Τα μέλη της σπείρας δεν είχαν βάλει στο μάτι μόνο την ακίνητη περιουσία της Μαριάννας Κοντούλη. Για δύο χρόνια, από το 2007 έως και το 2009 εισέπρατταν και σύνταξη του ΟΓΑ με πλαστά έγγραφα.

Οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους καταδικάστηκαν για καταπάτηση δασικών εκτάσεων σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα δικαστήρια για την πλαστογράφηση και τις απάτες που έχουν γίνει, στο περιθώριο μιας υπόθεσης που συντάραξε την τοπική κοινωνία

Η Μαριάννα λίγο πριν εξαφανιστεί φαίνεται ότι είχε καταλάβει τη σκευωρία που παιζόταν εις βάρος της και ξεκίνησε τη δική της έρευνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε ζητήσει από μία συμβολαιογράφο να τη βοηθήσει για να μάθει τι είχε απομείνει από την περιουσία της. Στο υποθηκοφυλακείο Βόλου, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή της μόνο ένα αγροτεμάχιο κοντά στην Αμαλιάπολη, το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση και άρα αδύνατον να πωληθεί.

Μάλιστα η συμβολαιογράφος δίστασε να πιστέψει ότι το πρόσωπο που ήταν απέναντι της ήταν πραγματικά η Μαριάννα Κοντούλη. Κι αυτό γιατί ο φίλος της αγνοούμενης που του είχε κάνει το πληρεξούσιο, την είχε περιγράψει σαν μία γυναίκα τρελή και ανάπηρη που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την περιουσία της.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε