Σάββατο, 25 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βόλος: Η στιγμή που εξωσχολικοί μπαίνουν σε δημοτικό σχολείο, εικόνες από τις ζημιές

Βόλος: Η στιγμή που εξωσχολικοί μπαίνουν σε δημοτικό σχολείο, εικόνες από τις ζημιές

Οι εξωσχολικοί καταγράφονται να μπαίνουν στο σχολείο. Άφησαν πίσω τους ζημιές που προκάλεσαν αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς…

Σε βανδαλισμούς προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου εξωσχολικοί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Αγριάς του Βόλου. Έσπασαν καρέκλες και κατέστρεψαν εκπαιδευτικό υλικό, πριν αποχωρήσουν. Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στο σχολείο πριν ξεκινήσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε στο thenewspaper.gr: «Άλλο ένα πρωινό που βρήκαμε το μπαλκόνι μας και το υπαίθριο γραφείο των εκπαιδευτικών ρημαδιό. Οι κάμερες έπιασαν τα πρόσωπα των υπευθύνων αλλά οι ίδιοι μάλλον αισθάνονται υπεράνω του νόμου και δεν πτοούνται

Το ωράριο της καθαρίστριας μας είναι μετά τις 10.00 και οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με ότι άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι μη σεβόμενοι τον χώρο. Ανασκουμπωθήκαμε πρωί πρωί και δεν μας πειράζει, θυμώνουμε όμως με την προκλητική συμπεριφορά κάποιων, απέναντι στον χώρο που τους φιλοξενεί.

Δεν σκέφτονται ότι εδώ υπάρχουν παιδιά και τα δεκάδες προκλητικά πεταμένα αποτσίγαρα μπορεί να τα βάλουν σε κίνδυνο. Δεν σκέφτονται ότι τα μπουκάλια και τα τενεκεδάκια ενεργειακών ποτών μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Δεν σκέφτονται ότι οι ανόητοι βανδαλισμοί των αντικειμένων των μαθητών που δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου βρίσκονται εκτεθειμένα στις ορέξεις κάθε ανεγκέφαλου στεναχωρούν πρωτίστως τους ίδιους τους μαθητές.

Κατασκευές, ζωγραφιές, ξεχασμένα τάπερ και ζακετάκια μαθητών ,οι σκούπες και οι κουβάδες της καθαρίστριας, τα πατάκια των εισόδων, τα φυτά μας ένιωσαν τη μανία των εισβολέων που έδειξαν όλη τη μαγκιά τους πετώντας τα εδώ κι εκεί.

Κερασάκι στην τούρτα οι λεμονόκουπες και τα χαρτιά του φαγητού τους που πετάχτηκαν τριγύρω δείχνοντας την ποιότητα τους.

Τα πρόσωπα τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες στη σχολική μονάδα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μπορεί να τους κατονομάσει ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τους αρμόδιους».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις